Lokum dağıtan gençlere Esedci sol tahammülsüzlüğü

Geçtiğimiz hafta sonu Esed rejiminin Cisreşşuğur'u muhaliflere kaptırmasının ardından Fatih çevresindeki camilerde lokum dağıtan gençler, Esedci sol çevreler tarafından hedef gösterildiler.

30-04-2015


Geçtiğimiz haftanın sonunda İdlib kırsalında bulunan Cisreşşuğur ilçesi Suriyeli muhaliflerin eline geçerken savaş, ilçe merkezinden güneye doğru kaymıştı. Cisreşşuğur düştükten sonra ise "Bağımsız Fikriyatlı Müslüman Gençlik" ismi altında bir araya gelen bir grup genç, Fatih ilçesinde lokum dağıttılar.

"Cisreşşuğur zaferi için" yazılı kutularla lokum dağıtılması, Komünist Parti'ye yakın haber sol tarafından haberleştirilmiş ve herhangi bir dayanak olmaksızın lokum dağıtan gençlerin "El Kaide'ye yakın" olduğu öne sürülmüştü. soL'un haberi sonrası ise lokum dağıtan gençler, "Bu lokum Cisreşşuğur zaferi için Haber soL'a ikramımızdır" diyerek internet sitesinin adresine de bir kutu lokum göndermişlerdi.

Ancak Komünist Parti'ye yakın yayın organlarının ardından ise iddialar hızlı bir şekilde yayıldı ve ilginç bir şekilde  İran lideri Hamaney'e bağlı ABNA'nın (Ehlibeyt Haber Ajansı) da içerisinde olduğu pek çok yayın organı tarafından "Alevi katliamını lokum dağıtarak kutladılar" şeklinde haberleştirildi. Posta ve Oda TV de aynı başlıkla haberi gündeme taşırken Oda TV'nin haberindeki ilginç iddialar oldukça dikkat çekiciydi. Pek çok muhalif grup tarafından İdlib'in Esed'in elinden alınması için oluşturulan Fetih Ordusu'nun "El Nusra"ya bağlı olduğu öne süren Oda TV, lokum dağıtan gençlerin fotoğraflarını yüzleri açık olacak şekilde yayınladı. Yayınlar sonrası Ekşi Sözlük isimli internet sitesinde de lokum dağıtan kişilerle ilgili özel bilgiler paylaşıldı. 

Suriye'de birkaç gündür Cisreşşuğur'un güneyindeki İştebrak'ta sivil Alevilerin katledildiği iddiaları sosyal medyada sıkça paylaşılırken, bahsi geçen katliam iddialarını destekleyecek herhangi bir görüntü ya da fotoğraf bulunmuyor. Buna karşın "Alevi katliamını lokum dağıtarak kutladığı" iddia edilen Bağımsız Fikriyatlı Müslüman Gençlik ise bugün yayınladığı basın açıklamasıyla iddiaları yalanladı. CHP milletvekili Veli Ağbaba'nın "Suriye'de sırf Alevi olduğu için insanları katleden IŞİD ile bunu kutlamak için Türkiye'de lokum dağıtan kafanın birbirinden farkı yok." tweeti sonrası "sosyal medya"da lokum dağıtan gençlerden de bir açıklama geldi.

İŞTE O AÇIKLAMA

"Basına ve Kamuoyuna

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adı ile,

Suriye'de yaklaşık beş senedir bir insanlık dramı yaşanıyor. Burjuva diktatörü Beşşar Esad hanedanlığı tarafından sistematik bir biçimde katledilen Suriye halkı, ülkenin her köşesinde direniş cepheleri oluşturarak rejime karşı silahlı mücadele veriyor. Bizler de Türkiye'li Müslüman gençler olarak Suriye'de yaşanan bu insanlık dramına kayıtsız kalmamak için, Suriye'de mücadele veren Müslüman kardeşlerimize destek olmak için uzun zamandır bir takım faaliyetler yürütüyoruz. Mücadele her cephede devam ederken Suriye muhalefetinin birleşmesiyle kurulan Fetih ordusu bölgede rejime karşı ilerleyişini sürdürüyor. Bir çok bileşeni olan Fetih Ordusu İdlib'i fethettikten sonra geçtiğimiz günlerde Cisr el Şugur kasabasını da ele geçirdi. Kasabanın ele geçirilmesinden sonra İdlib'in fethiyle başlattığımız camiilerde lokum dağıtma geleneğimizi sürdürmek için 26 Nisan Pazar günü ikindi namazına müteakiben Şehzadebaşı, Fatih, Yavuz Selim ve Süleymaniye camiilerinde ve Saraçhane parkında fethin şerefine halka lokum ikram ettik. Fakat bu ikramımız mezhepsel saiklerle ön plana çıkmak isteyen ve yaklaşan seçim dolayısıyla Alevi toplumunu sokağa mobilize etmek isteyen güçler tarafından "El Kaideciler İstanbul'da kutlama yaptılar", "Alevi katliamını lokum dağıtarak kutladılar" gibi yalan ve iftira başlıklarla dramatize edilmek isteniyor.

Değerli dostlar

Bağımsız Fikriyatlı Müslüman Gençliğin El Kaide ile herhangi bir ilişkisi yoktur. Bizler Suriye Devrimini destekleyen ve bu devrim sürecinde mazlum Suriye halkının yanında durmaya çalışan, arkasında büyük sermaye grupları, istihbarat örgütleri, medya grupları, siyasi bir irade olmayan gençleriz. Aynı odakların yapıldığını iddia ettiği Alevi katliamı salı günü Türkiye'de duyulmuştur. Biz ise lokum ikramını pazar günü yaptık… Bu anlamda "Alevi katliamını kutlamak için lokum dağıttılar" iddiaları da yalandır, iftiradır. Bizim böyle bir niyet ve gayemiz asla olmamıştır. Sivil insanların öldürülmesinden keyif duyacak ahlakta ve tıynette değiliz. En başta bizim iman ettiğimiz değerler ve yasalar böylesine bir davranışa izin vermez. Bununla birlikte Alevilerin katledildiğini gösteren sözde argümanların Banyas, Halep, Humus, Dera, Hama ve diğer bölgelerde rejim ve işbirlikçilerinin öldürdüğü sivillerin fotoğrafları olduğunu bir kere daha hatırlatmak isteriz... (Bkz: Mihraç Ural'ın Banyas katliamı fotoğrafları) Suriye rejimi ve işbirlikçileri hemen hemen her gün yüzlerce masum sivili acımasızca katlederken “Esad da ülkesini koruyor” palavrası arkasına sığınan ahlaksızların, “Alevi katliamını lokum dağıtarak kutladılar” yalanıyla insanlığımızı sorgulama çabasına girmeleri karşısında şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz…

4 yıldır yarım milyona yakın sivilin katillerini türlü bahanelerle temize çıkaran ve onu adeta bir halk kahramanı ilan eden yerli şebbihaların bugün kalkıp da bizi katliam destekçiliği ile suçlamalarının da katımızda hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını belirtmek isteriz.

Bu süreç içerisinde arkadaşlarımızı yalanlarla ve iftiralarla hedef gösteren kişiler ile mahkeme önünde hesaplaşacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz…"

(Timeturk)

Etiketler : #Lokum   #dağıtan   #gençlere   #Esedci   #sol   #tahammülsüzlüğü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN