Linux'tan "Müslüman" versiyon (Özel Haber)

Ubuntu ME (Ubuntu Muslim Edition) işletim sistemini kullanarak Ofis, Grafik, Vidyo, İnternet gibi ihtiyaçlarınızın pek çoğunu sistemde bulunan yazılımlarla karşılamanız mümkün.

16-10-2008


Ziyahan Albeniz / İslamveHayat

Ubuntu Linux dağıtımının Müslümanlara hitap eden bir sürümünü geliştirdiğini açıklayan Linux34 firması, Namaz vakitleri, Kur’an çalışma araçları ve zararlı içeriklerden koruyacak web filtreleme araçlarını işletim sistemine eklediklerini açıkladı.

 

Zulu dilinde “Ben seninle ben oldum” anlamına gelen ve aynı zamanda “başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever” olmak gibi değerlerin temel alındığı bir dünya görüşünün adı olan Ubuntu  ismini taşıyan Linux dağıtımı, ücretsiz, açık kaynaklı bir işletim sistemi. Ubuntu ME (Ubuntu Muslim Edition)  işletim sistemini kullanarak Ofis, Grafik, Vidyo, İnternet gibi ihtiyaçlarınızın pek çoğunu sistemde bulunan yazılımlarla karşılamanız mümkün.

 

Windows işletim sistemine alışkın kullanıcılar ise, Ubuntu ME 'nin masaüstü ortamında yabancılıklarını atacaklar, zengin görsellerle bilgisayar kullanmanın kolaylığını yaşayacaklar.

 

Ubuntu ME'ye dahil olan Openoffice.Org yazılımı sayesinde, kelime işlemci, hesap tabloları, veritabanı sistemi, sunu hazırlama ortamı gibi ofis ihtiyaçlarınızı giderecek pek çok programa ücretsiz ulaşacaksınız.

 

Ayrıca, Wine isimli emulatörü kullanarak, Windows çalışma dosyalarının (EXE) pek çoğunu Ubuntu ME ortamında da çalıştırabilirsiniz.

 

Ubuntu ME ayrıca, CD yakma araçlarından, Mp3 playerlara, ortam yürütücülerden anlık mesajlaşma programlarına kadar günlük bilgisayar kullanımınızda ihtiyaç duyduğunuz pek çok aracı size ücretsiz olarak sunmaktadır. Ubuntu ME'nin fiyatının ise yukarıdaki bütün özellikler dahil 11.80 YTL olduğu bildirildi.

 

Daha fazla bilgi için : http://shop.linux34.com/product_info.php/cPath/71/products_id/257

Etiketler : #Linux'tan   #Müslüman   #versiyon   #(Özel   #Haber)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN