LGBTİ etkinliğine Diyarbakırlı Müslümanlar geçit vermedi

Diyarbakır’da HDK tarafından yapılmak istenen sapık LGBTİ etkinliği, mütedeyyin halkın yoğun tepkisi sonucu iptal edildi.

11-04-2016


HDK Meclis Komisyonu ve LGBTİ'nin ortak yapmayı planladığı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol Akay ile DBP PM üyesi Demir Çelik'in konuşmacı olarak katılacağı belirtilen 'Devlet Şiddetine Karşı Özerk Mücadele Alanları ve LGBTİ Hareketi' konulu panel, Diyarbakır'daki İslami sivil toplum örgütlerinin hafta içerisinde gösterdiği tepki nedeniyle iptal edildi.

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) adlı oluşum tarafından düzenlenmek istenen LGBTİ etkinliğini protesto etmek amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenledi. Merkez Yenişehir ilçesindeki İstaston Meydanı'nda bulunan Sümer Camii'nde kılınan öğle namazı ardından meydanda toplanan binlerce kişi sapık etkinliğe sert tepki gösterdi.

Kadınıyla erkeğiyle Diyarbakır halkının yoğun ilgi ve katılımına sahne olan eylem Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra eylemin sunuculuğunu yapan Özgür-Der üyesi Ömer Arslan’ın sapkınlığı organize eden cenahın bunu gerçekleştirmekten vazgeçtiğini duyurması üzerine coşkuyla tekbir çeken kitle “Amed İslam’dır, İslam Kalacak!” sloganı attı.

Eylemde ‘Müslüman Uyuma, Sapkınlığa Karşı Çık’ , ‘Welatême Amed, Serokê me Muhammed’ , ‘Xweda Xweda Ey Xweda, Ev Can Ji Bo Te Feda’ sloganları atılırken, "Kürdün derdine sapıklar mı çözüm bulacak", "Müslüman uyuma sapkınlığa karşı çık", "Amed İslam'dır İslam kalacak","Welatê me Amed Serokê me Muhammed" dövizleri taşındı. Etkinlikte ayrıca ‘Allah’ın Laneti LGBTİ’lilerin Üzerine Olsun’ , Kürdüz, Müslüman’ız, Bu Sapkınlığı Lanetliyoruz’ ve ‘Ahlaksızlık Özgürlük Değil Çürümedir’ pankartları açıldı.

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan platform sözcüsü Yunus Memiş, LGBT'lilerin Diyarbakır'da düzenlemek istedikleri panelin kabul edilemez olduğunu belirterek, şöyle devam etti:, “Son süreçte başta Diyarbakır’ın Sur ilçesi olmak üzere Kürt halkının yaşadığı mazlumiyet ortadadır. Çatışmaların şehirlere yayılması yüzünden yüzbinlerce insan, yaşadıkları yerlerden çıkmak zorunda kaldılar. Binlerce ev harap oldu. Çatışmalar halen de devam ediyor. Yaşanan bunca mağduriyetler ortadayken ve devam ederken HDK ne yapmak istiyor?” dedi.

“Kürtler can derdine düşmüşken HDK, DBP ve bileşenleri LGBTİ derdine düşmüş”

Halkın yoğun desteği sonucu söz konusu etkinliğin gerçekleştirilemediğini vurgulayan Memiş, Kürtler can derdine düşmüş iken HDK, DBP ve bileşenlerinin LGBT derdine düştüklerini dile getirdi. Memiş şöyle konuştu: "Bizim burada toplanmamız, kesinlikle hiçbir siyasi gaye ve menfaat içermemektedir. Bilakis Rabbimiz'in Kur'an-ı Kerim'de açıkça haram olduğunu beyan buyurduğu ve sırf bu yüzden bir kavmi helak ettiği çirkin ve rezil bir organizasyon karşısında Müslümanca tavrı ortaya koymak, yapılan işin yanlış olduğu konusunda HDK ve bileşenlerine uyarıda bulunmak ve Rabbimiz'in huzurunda bu rezil etkinliği yapanlardan beri olduğumuzu haykırmaktır. Diğer yönüyle devlet yetkilileri de bu gibi etkinliklere izin vermekle en az bunlar kadar işlenen bu cürüme ortaktırlar. Son süreçte başta Diyarbakır'ın Sur İlçesi olmak üzere Kürt halkının yaşadığı mazlumiyet ortadadır. Çatışmaların şehirlere yayılması yüzünden yüz binlerce insan yaşadıkları yerlerden çıkmak zorunda kaldılar. Binlerce ev harap oldu. Çatışmalar halen de devam ediyor. Yaşanan bunca mağduriyetler ortadayken ve devam ederken, HDK ne yapmak istiyor? Mardin Büyükşehir Eşbaşkanı DBP'li Februniye Akyol Akay'ın bu iğrenç toplantıya konuşmacı olarak katılmasındaki gaye nedir?"

HDK ve türevlerinin cinsel istismar, cinsel sapıklık ve ruhi hastalıkları ‘özgürlük’ adı altında Kürtlere pazarlamaya çalışmaması konusunda uyarıda bulunan Memiş, şöyle konuştu: "Siz HDK ve bileşenleri; sapkın LGBT düşüncesini Kürtler arasında asla meşrulaştıramayacaksınız. Kürtler Müslüman’dır ve Peygamberler ve sahabeler şehri güzel Diyarbakır'da 'LGBTİ Paneli' düzenlemek, İslam'a düşmanlıktır, Kur'ani değerlere hakarettir. Sizler bunu yaparak gelecekte kendi çocuklarınızın da Allah muhafaza bu hastalıklara müptela olmalarına sebep olacaksınız. Mazlum Kürt halkı size destek vererek özgürlük, adalet ve barış istiyor. Siz ise bu desteği rezillik, ahlaksızlık, aile değerlerini yok etme, travesti hakları, Allah'ın haram kıldığı fiil ve eylemlerin Kürdistan'da yayılması için kullanıyorsunuz. Bizler İslami STK'lar olarak Müslüman Kürt halkının değerlerinin bu iğrenç organizasyonlarla kirletilmesine asla izin vermeyeceğiz. Ne AB uyum yasaları çerçevesinde bu iğrençliğe yasal bir zemin oluşturma çabalarına Müslümanlar olarak kayıtsız kalacağız, ne de Kürtler'in İslam ile yoğrulmuş değerlerinin yozlaştırılmasına müsaade edeceğiz. Kim olursa olsun, bu topraklarda manevi, ahlaki dinamiklerle oynanmasına asla müsamaha göstermeyeceğiz."

(Yöneliş Haber)

Etiketler : #LGBTİ   #etkinliğine   #Diyarbakırlı   #Müslümanlar   #geçit   #vermedi   
YORUMLAR
  • kemal songur   11-04-2016 09:18

    Batı her daim ümmet coğrafyasında seküler/la dini yapılara destek çıkmıştır, pkk-pyd'ye verilen destekler buna açık örnektir. Zaten HDK/pkk'nın bu nevi soysuz-ahlaksız lgbti gibi sapkınlıkları bölgeye taşıması kucağına oturduğu batıya yaltaklanmak içindir. Aynı şekilde devletin de buna göz yummasının sebebi budur. Diyarbakırlı güzel müslümanları bu duruşlarından dolayı tebrik-takdir etmekteyiz. Selam olsun Diyar-ıbekir'e, selam olsun değerlerini sahiplenenlere.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN