Küresel korsan NATO, 61 mülteciyi açlıktan öldürdü

Muhaliflere yardım diye Libya'yı bombalayan NATO, Libya'dan kaçan mültecileri ise uluslararası tüm kurallara rağmen denizin ortasında açlıktan ölüme terk etti

09-05-2011


NATO, Libya’dan ayrıldıktan sonra, gemilerinin yakıtı biten ve yardım çağrısı yapan mültecilerin ölmelerine göz yumdu.Ölüme terk edilen mülteciler, 16 gün boyunca Akdeniz’in sularında sürüklendi.

Guardian, Avrupalı ve NATO’ya bağlı askeri birimlerin yardım çağrılarını reddettiği onlarca Afrikalı mültecinin Akdeniz sularında ölüme terk edildiğini ortaya çıkardı.

16 GÜN BOYUNCA DENİZDE SÜRÜKLENDİLER

İtalya’nın Lampedusa Adası’na ulaşmaya çalışan mültecilerle dolu bir tekne, yardım çağrısı yapmasına rağmen 16 gün boyunca Akdeniz’in sularında sürüklendi.

Aralarında kadın, çocuk ve siyasi mültecilerin olduğu 72 kişiyi taşıyan tekne, geçen ay Libya’nın başkenti Trablus’tan ayrıldıktan sonra yardım çağrısı yapmak zorunda kaldı.

Tekne, İtalyan Sahil Güvenlik ekiplerine, bir askeri helikoptere ve bir NATO savaş gemisine yardım sinyalleri gönderdi. Ancak hiçbir kurtarma girişiminde bulunulmadı.

DUA ETTİK, AĞLADIK

Açık sularda tam 16 gün kendi başına sürüklenen teknedeki 72 kişiden 61’i açlık ve susuzluktan hayatını kaybetti. Tekneden sağ kurtulmayı başaran 9 kişiden biri olan Abu Kurke, “Her sabah uyandığımızda daha fazla ceset buluyorduk… Ölenleri denize attık... Son günlerimizde kendimizden geçmiş haldeydik… Ya dua ediyor yada ağlıyorduk” dedi.

Uluslararası denizcilik yasaları, askeri birimler dahil olmak üzere tüm araçların yardım çağrılarına cevap vermelerini zorunlu kılıyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHRC) sözcüsü Laura Boldrini, “Akdeniz vahşi batı haline gelemez… Denizde mahsur kalan insanları kurtarmayanlar cezasız kalmamalı” dedi. 

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Küresel   #korsan   #NATO   #   #61   #mülteciyi   #açlıktan   #öldürdü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN