Kur’an’ı Hakkıyla Okumak (15.Bölüm)

Mehmet Pamak Radyo Denge´de her Cumartesi ve tekrarıyla Pazar günü "Kur´an´ı Hakkıyla Okumak" programıyla sizlerle birlikte oluyor. Programa internetten bağlanan Mehmet Pamak, program sunucusu Osman Yıldız’ın sorularını cevaplıyor.

19-10-2015


Mehmet Pamak Radyo Denge´de her Cumartesi ve tekrarıyla Pazar günü "Kur´an´ı Hakkıyla Okumak" programıyla sizlerle birlikte oluyor. Programa internetten bağlanan Mehmet Pamak, program sunucusu Osman Yıldız'ın sorularını cevaplıyor.

Onbeşinci Bölüm

İndir : 17.10.2015 15.Bölüm, 1.Parça
17.10.2015 15.Bölüm, 2.Parça
Dinle :

Sorular :

- Rabbimiz Kitabında "Atalardan devralınan dini" taklit edip sürdürmeyi kınamakta, bu yanlış din algısını terke ve halimizi vahyin ölçüleriyle ıslaha çağırmaktadır. Peki terk edilmesi istenen bu "Atalar dini" nedir, açıklayabilir misiniz? Tarih boyunca kitleler neden büyük çoğunlukla bu dini tercih etmişlerdir?

- Müşriklerin din edindikleri "Atalar dini" hakkında Kur'an'da yer alan ayetlerde ne gibi tespit ve uyarılara yer veriliyor?

- Kitap ehlinin de kendilerine vahiyle ulaşan "İslam" dinin tahrif ederek "atalar dini" hakine dönüştürmeleri söz konusu oluyor ve Rabbimiz son Rasul'ün(s) ümmetini de aynı akıbete uğramaktan sakındırıyor. Kitap ehlinin, kendilerine inzal edilen "Tevhid Dini"ni tahrif edip "Atalar Dini" haline dönüştürmeleri nasıl gerçekleşiyor, Kur'an bu konuda hangi bilgileri veriyor?

- Kur'an, "Statükonun dini" de diyebileceğimiz "Atalar dininin, insanları "Allah ile aldatarak" statükoya entegre edebilmek için bir araç olarak kullanılmakta olduğunu da ortaya koymaktadır. Bu konuyu açabilir misiniz?

- Mekke'de "İbrahim'in Dini" adı altında oluşturulan Statüko dini-Atalar dini ile kitleler nasıl yönlendirildiler? Rasulün(s) getirdiği vahiy buna nasıl itiraz etti?

- Peki son Rasule indirilen ve tekamül etmiş son mesaj olan İslam'ın da, zamanla "Statüko dini" haline dönüşmesi söz konusu olmuş mudur?

- "Statükonun dini"nin oluşmasında ya da tevhid dininin, taviz verip uzlaşarak statüko dini haline gelmesinde kimler ve hangi saiklerle rol oynamaktadırlar?

- Türkiye pratiğinde, tevhidi uyanışı etkileyip sisteme entegre etmeye çalışan Statüko dini"nin oluşması, evreleri ve bugün hala sürdürülmesi safhalarından da kısaca bahsedebilir misiniz?

 

 

Programın eski bölümleri için tıklayınız



---------------------------------------------------------------------------------------------------

RADYO DENGE,  FM bandı 92.1 frekansından Ankara'da yerel yayın yapmaktadır. Radyomuzu internet üzerinden http://www.dengeradyo.com/ linkinden dinleyebilirsiniz. Osman Yıldız'ın sunduğu bu programda Mehmet Pamak'ın konuşmaları her Cumartesi canlı olarak 19.00- 20.30 arasında yayınlanacaktır. Programın tekrarı ise yine her pazar 19.00-20.30 arasında yayınlanacaktır. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler : #Kur’an’ı   #Hakkıyla   #Okumak   #(15.Bölüm)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN