Kur'ani Hayat'tan "İbrahimi aile" dosyası

Kur'ani Hayat dergisi 6. sayıya ulaştı. Derginin bu sayıdaki gündemini İslami aile mefhumu oluşturuyor. Dergide, "İbrahimi aile" şeklinde ıstılahlaştırılan İslami aile modeli ile ilgili yazı ve söyleşiler yer alıyor.

24-05-2009


İslam ve Hayat

Kur'ani Hayat dergisi 6. sayıya ulaştı. Derginin bu sayıdaki gündemini İslami aile mefhumu oluşturuyor. Dergide, "İbrahimi aile" şeklinde ıstılahlaştırılan İslami aile modeli ile ilgili yazı ve söyleşiler yer alıyor. 

Kapak dosyası kapsamında, Mustafa İslamoğlu'nun "Alie: Vahdetin çekirdeği", Murat Sülün'ün "Sağlıklı Aile İlişkileri", Abdulcelil Candan'ın "Al-i İbrahim: Model Aile" ve Ramazan Varol'un "Kur'an'da Aile" başlıklı yazıları bulunuyor.

Röportaj bölümünde “Kardeş Aile” projesiyle insani yardım alanında bir model oluşturan Yardımeli Derneği başkanı Dr. Sadık Danışman ve koordinatörü Osman İlhan ile yapılan söyleşiyi ilgiyle okuyacağınızı umuyoruz.

Fatih Okumuş İbrahimi ailenin oluşumunu sınav ekseninde ele aldığı dergide, yararlı olacağı düşüncesiyle uzun yıllar TRT Radyosu’nda aile sohbetleri hazırlayıp sunmuş olan Şevket Rado’dan huzura götüren yol olarak tanıttığı aileyle ilgili bir yazı  iktibas edilmiş.

Kur’an’da evliliği Ahmet Coşkun, Kur’an’da aileyi Ramazan Varol, Kur’an, gelenek ve modernite arasında kadının yerini Ekrem Demir  kaleminden okuyucuların istifadesine sunuldu.

Genç kalemlere bu sayıda daha çok yer verilmiş. Aileyi Yunus Emre Tozal medeniyetin en küçük yapı taşı, Ömer Noyan doğu ile batı arasındaki fark, Enes Durmaz niyetinden beslenen meyve olarak ele aldı.

Mahmut Çınar, ailenin bir huzur paylaşım merkezi haline dönüşmesi için riayet edilmesi gereken davranış kalıplarını, Osman Arpaçukuru ailenin yönetimini, geçimini ve çocuk bakımını, Zehra Çomaklı Türkmen İslami aile için ihtiyaç duyulan uygun zemini, Abdülhamit Kahraman Kur’ani ailenin hangi şartlarda oluşabileceğini yazdı.

Saliha Erdim hayati bir soru sormuş: Nasıl? Erdim bu soruyu sormadan ve buna uygun cevap vermeden aile huzurunun yakalanamayacağını, Yunus Yağız, aile semasından sınav çılgınlığı yüzünden yıldızların kaydığını, Selvigül Kandoğmuş Şahin aile buhranları yüzünden gelinciklerin solduğunu, Dilek Serdar çağın Hacer’lerinin Ürdün’e gerçekleştirdiği ilim yolculuğunu hikâye diliyle anlatıyor.

Kur’an’ın Burçları bölümünde daha önce Fatiha Sûresi’ni tanıtan Yasemin İslamoğlu bu sayıda sevgili Peygamberimiz tavsifiyle “Kur’an’ın zirvesi” olan Bakara Sûresi’ni tanıtıyor. Kur’an Kitaplığı’nda buğusu üstünde bir kitabı, Ramazan Varol’un yeni çıkan Kur’an’da Aile adlı eserini  Yunus Emre Tozal tanıtıyor. Bünyamin Doğruer’in bu sayıda yer alan şiiri; Tahrim. Aile konulu 6. sayı Mevlana İdris’in çalışmasıyla son buluyor.

Dergini Temmuz başında çıkacak 7. sayısında ise İnfak konusunun işleyeceği bildirildi.

Kurani Hayat Dergisi
Topkapı Mah. Kahalbağı Sok. No:49/A Topkapı – İstanbul
0212 531 30 30
www.kuranihayat.net
[email protected]
[email protected]

Etiketler : #Kur'ani   #Hayat'tan   #İbrahimi   #aile   #dosyası   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN