Kur'an Meali Yarışması ödül töreni yapıldı

Çeşitli kuruluşların desteği ile kurulan Kur’ân’ı Anlama Platformu’nun gerçekleştirdiği Kur'an Meali Yarışması'nın ödülleri, Mustafa İslamoğlu ve Abdulaziz Bayındır'ın konuşmacı olarak katıldığı bir programla dağıtıldı.

18-05-2009


Kur’ân’ı Anlama Platformu’nun gerçekleştirdiği “Kur'an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması"nın ödülleri önceki gün Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Yarışmaya Konya’dan katılan Zehra Sarıgül birinciliği, İstanbul’dan katılan Hafız Abdussamed Söyler ikinciliği, Sakarya’dan katılan Hafız İsmail Yaşar üçüncülüğü, İstanbul’dan katılan Hafıza Ayeşgül Kayış da dördüncülüğü aldı.

BİRİNCİ ZEHRA SARIGÜL

Hafıza Zehra Sarıgül birincilik ödülünü Hilal TV Müdürü Adnan İnanç’tan aldı. Sarıgül ödül olarak 5 bin TL para ile diz üstü bilgisayar kazandı.

İKİNCİ HAFIZ ABDUSSAMED SÖYLER

Hafız Abdüssamed Söyler ikincilik ödülünü İlahiyatçı yazar Şaban Piriş’ten aldı. Söyler ödül olarak, 4 bin TL para ile diz üstü bilgisayar kazandı.

ÜÇÜNCÜ HAFIZ İSMAIL YAŞAR

Hafız İsmail Yaşar üçüncü oldu. Ödülünü ÖNDER Müdürü Sabri Otağ’dan alan Yaşar, 3 bin TL para ödülü ile diz üstü bilgisayar kazandı.

Çeşitli kuruluşların desteği ile kurulan Kur’ân’ı Anlama Platformu’nun 26 Nisan tarihinde yaptığı “Kur'an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması”nın ödülleri önceki gün Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. 3 bin 500 kişinin katıldığı yarışmada ilk yüze girenler ödül almaya hak kazandılar.

MOLLAOĞLU: AMACIMIZ KURÂN’I ANLAMAKTIR

Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun Kur’ân tilaveti ile başlayan programda, açılış konuşmasını Kur’ân’ı Anlama Platformu Başkanı Halit Mollaoğlu yaptı. Sivil toplum kuruluşlarının katılım ve desteği ile platformu kurduklarını ifade eden Mollaoğlu, platformun kurulduğu günden itibaren geniş halk kitleleri tarafından duyulmasını, tanınmasını istediklerini belirtti. Yarışma için beklentilerinin üzerinde bir katılım olduğunun altını çizen Başkan Mollaoğlu, yarışmayı başarı ile icra ettirdiklerini kaydetti. Mollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Rad suresi 28. ayette “Kalpler ancak; Kur’ân’ın zikriyle huzur bulur” deniyor. Amacımız Kur’ân’ı anlamaktır. Kur’ân’ı anlamak ve anlatmak için okunmasını yaygınlaştırmak lazımdır.”

İSLAMOĞLU: KAVRAMLAR TASAVVURUN İNŞASIDIR

Ödül töreninde bir konuşma yapan yazar Mustafa İslamoğlu, kavramların tasavvurun inşası olduğunu kaydetti. İstanbul Üniversitesi (İÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır da programda yaptığı konuşmada, bilginin iki kaynaktan elde edildiğini ve bunların Zikr (Kur’ân) ile Hikmet olduğunu söyledi. Allah’ın indirdiği bütün kitapların Zikr olduğunu kaydeden Prof. Dr. Bayındır, Allahû Teâlâ’nın değişik kalıplarda bize Zikr’i indirdiğini ve peygamberleri hangi kavme gönderdiyse o kavmin dili ile konuştuğunu hatırlattı. Bayındır, Hikmet’in Zikr’in içerisindeki bilgiler olduğunu söyledi. Program Ali Rıza Demircan’ın yaptığı dua ile sona erdi.

BİRİNCİLİĞİ KONYA’DAN ZEHRA SARIGÜL KAZANDI

Kurân’ı Anlama Platformu’nun düzenlediği yarışmada birinci Konya’dan Zehra Sarıgül oldu. İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat mezunu olan Hafıza Sarıgül’e ödülünü Hilal TV Müdürü Adnan İnanç verdi. Birincilik ödülü olarak Sarıgül, 5 bin TL para ile dizüstü bilgisayar kazandı.

İkinciliği İstanbul’dan Hafız Abdussamed Söyler aldı. İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat mezunu olan Abdussamed Söyler ödülünü İlahiyatçı yazar Şaban Piriş’ten aldı. Söyler ikincilik ödülü olarak 4 bin TL para ödülü ile dizüstü bilgisayar aldı.

Üçüncü olan Sakarya’dan Hafız İsmail Yaşar ise ödülünü ÖNDER Müdürü Sabri Otağ’dan aldı. Hafız Yaşar ödül olarak 3 bin TL para ödülü ile dizüstü bilgisayar kazandı.

Dördüncü İstanbul’dan Hafıza Ayşegül Kayış aldı. Ödülü Ayşegül Kayış’ın eşi, emekli vaiz ve yazar Ali Rıza Demircan’dan teslim aldı. Kayış, ödül olarak iki kişilik umre gezisi kazandı.

Beşinci İstanbul’dan Hafız Ramazan Güler oldu. Ödülünü Sıla Turizm Sahibi Musa Biçkin’den alan Güler, iki kişilik Kudüs gezisi kazandı. Altıncı Orhan İyişentürk, yedinci Yusuf Yıldırım, sekizinci Kahraman Bulgurcu, dokuzuncu İsmail Çavdar, onuncu Betül Çoğalmış oldu ve ödül olarak 500 TL ile dizüstü bilgisayar kazandılar.

Ayrıca yarışmaya katılan engelli Abdurrahman Baş, yirmi birinci oldu. Engelli olmasına rağmen gayretinden ve başarısından dolayı salondakiler tarafından tebrik alan Baş, böyle bir yarışmanın yapılmasının çok hayırlı bir organizasyon olduğunu belirtirken, salonda duygulu anlar yaşandı.

(İslam ve Hayat / Vakit)

Etiketler : #Kur'an   #Meali   #Yarışması   #ödül   #töreni   #yapıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN