Kur'an Meali Bilgi Yarışması büyük ilgi gördü

Kur’an’ı Anlama Platformu tarafından bu yıl İstanbul'da ilk defa düzenlenen Kur’an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması büyük ilgi gördü.

27-04-2009


Kur’an’ı Anlama Platformu tarafından bu yıl İstanbul'da ilk defa düzenlenen Kur’an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması büyük ilgi gördü. İstanbul'da çeşitli okullarda gerçekleştiirlen sınavın sonuçlarının, Platform'un  resmi sitesi www.kuranianlamaplatformu.com  adresinde açıklanacağı ve 16 Mayıs 2009 günü ödül töreni düzenleneceği açıklandı.

Beşbin kişilik kontenjana sahip sınava 4 bin 400 kişinin katılması dikkat çekerken, Kur'an'ı Anlama Platformu yetkilileri, sınavın seneye tüm Türkiye çapında düzenlenmesini düşündüklerini ifade ettiler. katıldı.

İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinden katılımcılar daha önceden kendilerine bildirilen sınav merkezlerinde yerlerini aldılar. Saat 10.00’da başlayan sınavda katılımcılar, Kur’an-ı Kerim’in mealinden sorulan soruları 2,5 saat süreyle cevapladılar. Kur’an meali okuyan herkesin katılabildiği sınava ailece, genci ve yaşlısıyla gelenlerin heyecanı görülmeye değerdi.  Biri bayan biri erkek gözleri görmeyen fakat kalpleri Allah’ın mesajıyla çarpan iki Kur’an talebesinin katılımı ise sınava ayrı bir duygu kattı.

Katılımcılara sınav sonrasında Kur’an-ı Kerim Meali hediye edildi. Kur’an’ı Anlama Platformu Sınav İcra Heyeti'nin 7 ay süren profesyonel ve özverili çalışmaları ile gerçekleştirilen sınav,  500 kişilik gönüllü bir ekiple sınav icra edildi.

Etiketler : #Kur'an   #Meali   #Bilgi   #Yarışması   #büyük   #ilgi   #gördü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN