Kur'an'ı Hakkıyla Okumak (14.Bölüm)

Mehmet Pamak Radyo Denge´de her Cumartesi canlı ve Pazar günü tekrarıyla "Kur´an´ı Hakkıyla Okumak" programıyla sizlerle birlikte oluyor. Programa internetten bağlanan Mehmet Pamak, program sunucusu Osman Yıldız´ın sorularını cevaplıyor.

12-10-2015


Mehmet Pamak Radyo Denge´de her Cumartesi ve tekrarıyla Pazar günü "Kur´an´ı Hakkıyla Okumak" programıyla sizlerle birlikte oluyor. Programa internetten bağlanan Mehmet Pamak, program sunucusu Osman Yıldız´ın sorularını cevaplıyor.

Ondördüncü Bölüm

İndir : 10.10.2015 14.Bölüm, 1.Parça
10.10.2015 14.Bölüm, 2.Parça
Dinle :
Sorular :

- Allah´ın indirdiği Kitabın muhtevasından rahatsız olanların, Kitabın değiştirilmesini talep etmelerini, zanlarına, çıkarlarına, hevalarına ve statükoya uygun bir kitap ve din istemelerini, böyle bir din algısını oluşturmaya çalışmalarını, Kur´an´da zikredilen örnekleri ve günümüzdeki karşılıklarıyla birlikte açıklayabilir misiniz? 
İsterseniz önce güncel olan Kur´an´ı değiştirme, egemen küresel ve yerel statükoya uydurma çabalarını ve bunlardan "tarihselcilik" yaklaşımını ele alarak başlayabilirsiniz.

- Bir de herkese farklı şeyler söyleyen bir Kur´an algısı yaygınlaştırılmak ve herkesin İslam´ının farklı olması temin edilmek isteniyor, bununla ne amaçlanıyor?

- Peki Rasulullah (s)´e de Kur´anı değiştirme talepleri geldiğinde Kur´anın yönlendirmesiyle onun tutumu ne oldu?

- Yüzyıllara sari tarihsel süreçte Kitabın ve dinin parçalanması, bütünün parçaya feda edilmesi sonucunda farklı parçaları öne çıkaran farklı grupların, ekollerin ortaya çıkması ve sonuçta ümmetin parçalanması söz konusu oldu. Halbuki Kur´an daha baştan bu konularda uyarılarda bulunmuştu. Bu konudaki uyarıları ihtiva eden, dinin ve ümmetin parçalanmamasına ve dağılıp ayrılmamaya çağıran ayetleri ve bu konudaki tespitlerinizi de bizimle paylaşabilir misiniz?

- Peki Kur´an´ın terk edilmiş bırakılması ve başka kitapların öne çıkarılıp esas alınması sapması ve bu sebeple bir çok hurafenin üretilmesi konusunda neler söyleyeceksiniz?

- Kitaptan bazı kısımların gizlenmesi, ketmedilmesi, Hakkın gizlenmesi ya da batıla karıştırılmasına ve az bir pahaya değişilmesine dair Kur´an´da ne gibi uyarılar yapılıyor?

Programın eski bölümleri için tıklayınız

--------------------

RADYO DENGE,  FM bandı 92.1 frekansından Ankara'da yerel yayın yapmaktadır. Radyomuzu internet üzerinden http://www.dengeradyo.com/ linkinden dinleyebilirsiniz. Osman Yıldız'ın sunduğu bu programda Mehmet Pamak'ın konuşmaları her Cumartesi canlı olarak 19.00- 20.30 arasında yayınlanacaktır. Programın tekrarı ise yine her pazar 19.00-20.30 arasında yayınlanacaktır. 

Etiketler : #Kur'an'ı   #Hakkıyla   #Okumak   #(14.Bölüm)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN