Kudüs ve Mescidi Aksa’yı kurtarmanın yolu direniş ve cihattır

Mısır Müslüman Kardeşler Cemaati Genel Mürşidi Muhammed Mehdi Akif, Kudüs ve Mescidi Aksa’yı kurtarmanın yolunun direniş ve cihat olduğunu söyledi.

30-10-2009


Mısır Müslüman Kardeşler Cemaati Genel Mürşidi Muhammed Mehdi Akif, Siyonist işgal yönetiminin Mescidi Aksa’yı yıkıp yerine iddia ettikleri Süleyman heykelini dikme çalışmaları konusunda; direnişi kötü göstermek ve onu tasfiye etmek için yoğun çaba harcayan Ramallah yönetimi ile ümmetin önemli meselelerinde gevşeklik gösteren ve gereken tavrı sergilemeyen Müslüman ülkelerdeki yönetimlerden cesaret aldığını ifade etti.

Akif, dün (29 Ekim Perşembe) yayınlanan haftalık makalesinde, Ramallah takımının düşmanla anlamsız görüşmeleri sürdürme ısrarını garipsediklerini belirterek, düşmanla sürdürülen faydasız görüşmelerin tavizler konusunda dibe vurduğunu ifade etti.

Akif makalesinde ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Filistin halkıyla toprağını özgürlüğüne kavuşturacak, Filistin halkının hakkını geri getirecek, işgali sona erdirecek, Filistin’deki mukaddesatı koruyacak biricik yol anlamsız görüşmeler değil cihad ve direniştir. Buradaki cihad sadece silahlı Filistinli gruplara farz değildir. Aksine, bütün ümmete farzdır. Bu cihad askeri olduğu gibi, mali, kültürel, enformasyon, düşünce, akide ve siyaset alanlarında da olabilir. Ümmetten her bireyin kendisine uygun düşen cihad türünü seçip ona göre hareket etmesi gerekir.”

Makalesinde, Ortadoğu Dörtlüsü’nün taraflı şartlarını kabul etmesi ve Filistin halkının hak ve ilkelerinden taviz vermesi için direniş gruplarına yapılan baskı, şantaj ve tehditlerin artık herkes tarafından bilindiğini kaydeden Akif devamla şu ifadeleri kullandı: “Ramallah takımının Filistin davasından vazgeçip Filistin’i savunmak için canlarını feda eden binlerce şehidin kanını unutması, Kudüs ve Mescidi Aksa’da olup bitene seyirci kalması; her türlü kahramanlık ve yiğitliğin zirveye ulaştığı İslam tarihinin hiç tanışmadığı bir tablodur. Bu tür olumsuz ve ihanet dolu tutumlar olmasaydı, Siyonist işgal güçleri ve gaspçılar Mescidi Aksa’nın avlusunu kirletmeye, orayı korumak için çıplak bedenleriyle nöbet tutan ümmetin bu şerefli ve onurlu kahramanlarının üzerine mermi yağdırmaya cesaret edemezlerdi."

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Kudüs   #ve   #Mescidi   #Aksa’yı   #kurtarmanın   #yolu   #direniş   #ve   #cihattır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN