Kudüs'ün yarısı Yahudileştirildi

Mescid-i Aksa'nın işgalden kurtarılması için seferberlik çağrısında bulunan Filistin Alimler Birliği Başkanı ve Mescid-i Aksa hatibi milletvekili Şeyh Hamid el Beytavi "Kudüs yarı yarıya Yahudileştirildi" dedi

27-02-2012


Batı Şeria Filistin Alimler Birliği Başkanı ve Mescid-i Aksa hatibi milletvekili Şeyh Hamid el Beytavi, Kudüs'ün tüm Müslümanların ve Arapların boyunlarında bir emanet olduğunu söyledi.

El Beytavi, dün Katar'ın başkenti Doha'da çalışmalarına başlayan Uluslararası Kudüs Konferansı'na katılanları Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya destek olmaya ve söz aşamasından eylem aşamasına geçmeye davet etti.

Quds Press Ajansı'na konuşan Şeyh Hamid el Beytavi, Kudüs'ün dini, tarihi ve coğrafi açılardan önemine dikkat çekerek, "Kudüs olmadan Filistin'in bir kıymeti yok. Mescid-i Aksa olmadan da Kudüs'ün bir kıymeti yok" dedi.

Kudüs'ün yarı yarıya Yahudileştirildiğini ve Yahudi yerleşim birimlerinin her yana yayıldığını ifade eden el Beytavi, işgal yönetiminin Kudüs'ü asıl sakinlerinden arındırıp yerlerine Kudüs ile hiçbir ilişkisi olmayan yabancıları yerleştirmeyi planladığını söyledi.

Arapları ve Müslümanları Filistin'i, Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturmak için seferber olmaya davet eden el Beytavi, Kudüs'ün konferanslar ve müzakereler yoluyla değil ancak Ömer ibnu'l Hattab ve Salahaddin el Eyyubi'nin yaptığı gibi cihad ve direniş yoluyla işgalden kurtarılabileceğine dikkat çekti.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Kudüs'ün   #yarısı   #Yahudileştirildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN