Kudüs'ün özgürlüğü için tek başına yollara düştü

Kudüs'ün özgürlüğü ve İsrail zulmünü protesto için tek başına yollara düştü...

19-12-2017


Türkiye’nin dört bir yanında yapılan Kudüs eylemleri devam ederken İstanbul’dan başlayan bireysel bir yürüyüş dikkatleri çekmeye başladı.

Kudüs’teki İsrail zulmünü protesto etmek ve Kudüs’ün özgürlüğü için 17 Aralık itibariyle İstanbul’dan tek başına yollara düşen Nurettin Koç, soğuk ve yağışlı  havaya aldırmadan eylem için yürüye bileceği kadar yürümeyi planlıyor.

‘’Şu an Kudüs için benim elimden gelen tek şey yürümek’’ diyen Nurettin Koç eyleminin ‘bireysel’ olduğunu özellikle vurguluyor.

Müslümanların Kudüs’teki yaşananlara dikkatini çekmek ve bireysel olarak suskun kalma sorumluluğu altında kalmak istemediğini söyleyen Nurettin Koç, Allah'a tevekkül ederek yola koyulduğunu ifade ediyor.

Geceleri konaklayarak, gündüzleri yürüyerek geçiren Nurettin Koç, bu anlamda uzun yürüyüşlere de alışık. Arkadaşlarının ve ailesinin ikna çabalarına rağmen yürüyüşten asla vazgeçmeyeceğini ifade eden Koç, 2004 senesinde üniversitelerdeki başörtüsü zulmünü protesto etmek için Şanlıurfa’dan başlayıp Ankara’ya kadar devam eden yürüyüşe de katılmıştı.

Müslümanlardan sürekli dua beklediğini ifade eden Nurettin Koç, isteyen her kesin yürüyüşüne eşlik edebileceğini söylüyor.

Kaynak: Düşünce Mektebi

Etiketler : #Kudüs'ün   #özgürlüğü   #için   #tek   #başına   #yollara   #düştü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN