Kudüs Müftüsünden işgalci siyonistlere: Ezan susturamayacaksınız ​

Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü, Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin, hoparlörlerden ezan okunmasını düzenleyen ve "ezan yasası" olarak bilinen yasa tasarısını eleştirdi ve "Ezanı susturamayacaksınız" dedi.

22-06-2018


Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü, Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin, hoparlörlerden ezan okunmasını düzenleyen ve "ezan yasası" olarak bilinen yasa tasarısını eleştirdi.
 
Şeyh Muhammed Hüseyin, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, camilerin minarelerinden yükselen "Allahu ekber" nidasının ibadetle ilgili imani bir simge olduğunu söyledi.
 
Ezanın işgal yönetiminin sapkın düşüncesiyle iddia ettiği gibi rahatsızlık verici olmadığını belirten Hüseyin, işgalcilerin Müslümanların ibadet özgürlüğüne açıkça müdahale ettiğini bildirdi.
 
Hüseyin, ezan yasağı dosyasının yeniden gündeme getirilmesinin ve ezanın gürültü olarak görülmesinin aşırılığa hizmet ettiğini ve işgal rejiminin ırkçılığını yansıttığını belirtti.
 
İbadet özgürlüğüne ve kutsal mekanlara saldırı çağrılarının işgal rejiminin diğer semavi dinlerin mensuplarına yönelik ihlallerinin devamı niteliğinde olduğunu kaydeden Hüseyin, Filistin izinin yok edilmesi için camilere ve kiliselere yönelik kışkırtmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.
 
Hüseyin, UNESCO başta olmak üzere uluslararası kurum ve kuruluşlara seslenerek, camileri ve İslami eserleri hedef alan ihlallerin engellenmesini istedi.
 
(Kaynak: https://turkish.palinfo.com)

Etiketler : #Kudüs   #Müftüsünden   #işgalci   #siyonistlere:   #Ezan   #susturamayacaksınız   #​   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN