Kudüs kafilesi Konya'da

''Kudüs'e Küresel Yürüyüş Asya Kafilesi'', Konya'ya geldi. Asya konvoyu, yaya olarak slogan atıp, bayraklar açarak Hükümet Meydanı'na kadar yürüdü.

27-03-2012


'Kudüs'e Küresel Yürüyüş Asya Kafilesi'', Konya'ya geldi. Asya konvoyu, yaya olarak slogan atıp, bayraklar açarak Hükümet Meydanı'na kadar yürüdü.

Mazlumder Konya Şube Başkanı Derviş Argun, burada yaptığı konuşmada, Filistin topraklarında Siyonistlerin meşru bir haklarının olmadığının dile getirilmesi amacıyla 30 Mart tarihinin Filistin'de her yıl ''Toprak Günü'' olarak kutlandığını belirtti.

Filistin halkı için her günün direniş, mücadele ve gasp edilmiş toprakların geri alınması yolunda fedakarlıkta bulunma günü olduğunu ifade eden Argun, siyonist rejimin gayri meşru bir işgal olduğunun vurgulanması açısından Toprak Günü'nün çok ayrı bir anlamının olduğunu söyledi.

35 yıldır süren ''Toprak Günü'' geleneğinin bu yıl farklı bir boyut kazandığını ifade eden Argun, bütün dünyadan insanların işgale karşı Filistin halkının haklı davasına destek için yola çıktıklarını bildirdi.

21 Martta Iğdır'dan Türkiye'ye giriş yapan 120 kişilik grubu bugün Konya'da misafir ettiklerini vurgulayan Argun, şunları kaydetti:
''Asya Konvoyu'nda Filipinler, Endonezya, Malezya, Kazakistan, Azerbaycan, İran, Hindistan, Irak, Bahreyn, Filistin, ABD ve Türkiye'den katılımcılar bulunmaktadır. Mazlumder, Toprak Günü'nü Filistin halkının, toplumsal hafızasına nakşedilmiş kahramanlıklarını anma günlerinden bir gün olarak görmektedir. Bu günde, Filistin halkının, Filistin'de kendisinin ve bütün İslam ümmetinin haklarını savunma konusunda gösterdiği kararlılık, direniş ve fedakarlığı sembolize eden bir mana var. Filistin halkının bu fedakarlığına bir minnet borcu olarak, Mescidi Aksa'nın, Gazze'nin, Filistin'in özgürlük mücadelesine bir katkı olması için Asya Konvoyu'nu önemsiyoruz. Konvoyumuz bugün Konya'dan ayrılıp Mersin'e geçecek.''

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Latif Selvi ise kutsal mekan Kudüs'ün kurtuluşu için Kudüs'e yapılan küresel yürüyüşün çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Bir çok ülkeden Müslümanların Filistin'de süren işgale tepki göstermek amacıyla kilometrelerce uzaklardan Kudüs'e gitmesinin çok anlamlı olduğunu anlatan Selvi, birlik olan Müslümanların kutsal mekanlarının işgaline son vereceğini ifade etti.

Selvi, daha önceki yıllarda güçsüzlükten dolayı İsrail'e karşı seslerini çıkaramadıklarını, bugün ise Mavi Marmara'ların, Asya konvoylarının İsrail'e baş kaldırdığını sözlerine ekledi.

ÜRDÜN: ENGEL OLMAYACAĞIZ

Avrupa ülkeleri, İran, Endonezya ve Hindistan'dan Kudüs'e doğru yola çıkan "Küresel Kudüs Yürüyüşü" kafilesinin, güzergahında bulunan Ürdün'de herhangi bir engellemeyle karşılaşmayacağı bildirildi.

Ürdün Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Rakan el-Mecali, "Küresel Kudüs Yürüyüşü" etkinliğinin önlenmesine yönelik İsrail Hükümeti ile herhangi bir temas kurmadıklarını, etkinliğe yönelik herhangi bir engel bulunmadığını açıkladı.

El-Mecali, yürüyüşe katılanlara, ifade özgürlüğü ve milli hassasiyetler çerçevesinde milliyetçi ve İslamcı kesimlerin güvenliğini tehdit etmedikleri ve şiddete başvurmadıkları sürece müdahale etmeyeceklerini ifade etti.

Öte yandan, kafileden gelen açıklamaya göre, Türk ekiplerin de Lübnan'a gideceği, Avrupa ve Afrika'dan gelecek konvoylarla birleşerek, Suriye ve Ürdün üzerinden geçerek 30 Mart'ta Kudüs'te olacağı kaydedildi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Kudüs   #kafilesi   #Konya'da   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN