Kudüs Günü'nde haydi meydanlara!

Bugün Dünya Kudüs Günü. Filistin Dostları Kudüs Günü’nü Fatih Camii"nde düzenlenecek bir etkinlikle kutlayacak. Etkinlikler İstanbul'la da sınırlı değil.

18-09-2009


Ramazan ayının son cuması İmam Humeyni tarafından Dünya Kudüs Günü olarak ilan edilmiş, o günden bu yana dünyada bir çok yerde bu kutlamalar yapılmaktadır. Bu yıl Filistin Dostları Kudüs Günü’nü Fatih Camii'nde düzenlenecek bir etkinlikle kutlayacak.

Filistin Dostlarının açıklamasının metni:

18 Eylül Cuma Günü Fatih Camii'ndeyiz! Cuma Namazı Sonrasında Fatih Camii Avlusunda İslami kuruluşların ortak katılımıyla Kudüs Günü Etkinliği Gerçekleştirilecektir.

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Kudüs'ümüze sahip çıkma; işgal ve kuşatma altındaki Filistin halkıyla dayanışma zamanı. Her Ramazan'ın son Cuma'sı İslam dünyasında kutlanan Kudüs Günü, İstanbul'da 18 Eylül tarihinde Cuma vaktinde yine Fatih Camii avlusunda kutlanacak. Haydi, ailece Kudüs Günü'nde Kudüs'e sahip çıkmaya ve emperyalizme-siyonizme karşı kardeşlerimizin sesi olmaya!

Diğer Etkinlikler

KOCAELİ

18 Eylül Cuma günü İzmit Umut-Der tarafından Kocaeli Fevziye Camisi Cuma sonrası organize edilecek etkinlikle kutlanacak.

ANKARA

18 Eylül Cuma günü saat 12:00'da İLKAV Konferans salonunda Kudüs günü etkinliği yapılacak.

TOKAT

18 Eylül Cuma günü Tokad dernek merkezinde Kudüs günü kutlanacak. Gecede İftar - Konuşmalar - Çocuk Korosu Filistin Marşları - Sinevizyon.

İSTANBUL

18 Eylül Cuma günü İsra Kültür Merkezi Fatih Renk düğün salonunda Kudüs gecesi düzenleyecek. Gecede İftar, sinevisyon ve Lübnan'da Firkat el İsra grubu marşlar seslendirecek.

ALMANYA

18 Eylül Cuma günü Almanya'anın Köln şehrinde Müslümanlarla Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen İftarın verileceği gecede Kudüs Gecesinde Selahaddin Eş Çakırgil ile Bahaddin Yıldız konuşma yaparken ayrıca gecede Sinevizyon, marşlar ve şiirler okunacak.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Kudüs   #Günü'nde   #haydi   #meydanlara!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN