Kudüs Gecesi'nde Hükümet'e Füze Kalkanı tepkisi

Sakarya Adalet Girişimi tarafından Kudüs Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte “Kudüs ümmetimizin özgür geleceğinin kapısıdır. Filistin coğrafyasının sınırları İslam ümmetinin kırmızı çizgileridir” denildi. NATO’nun füze kalkanı projesi kapsamında Türkiye’ye füze yerleştirme konusunda ABD ile yapılan anlaşma protesto edildi

28-08-2011


İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi, Dünya Kudüs Günü dolayısıyla Bulvarda bir gece etkinliği düzenleyerek “Kudüs yalnız değildir, yetim değildir. Kudüs Siyonist senaryolarla teslim alınacak ve zilleti kabul edecek kadar sahipsiz değildir.” mesajı verdi. SAGİR bileşenlerinden Diriliş Saati Dergisi tarafından düzenlenen etkinlikte basın açıklamasını Berat Gürler okudu. “Bugün siyonistler üç kutsal mescidimizden biri ve ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’yı yıkmak ve Müslümanları başta Kudüs olmak üzere tüm Ortadoğu coğrafyasından çıkarmak, etkisini silmek için her türlü hile ve zorbalığı uygulamaya devam ediyor. Ve Kudüs ekseninde kenetlenmiş direniş, her türlü komplolara karşı tüm azim ve kararlılığı ile devam ediyor. Direnişin kalbi olan Filistin direnişi İslam ümmetinin onurunu ayakta tutmaya devam ediyor. Bugün burada Kudüs eksenli direniş hattına olan bağlılık ahdimizi yinelemek üzere toplandık.” diyen Gürler, “Sormalıyız kendimize; acaba biz bu imtihanın neresinde duruyoruz? Ne kadar gündemleştiriyoruz Kudüs mevzuunu? Ne kadar takip ediyoruz Filistin’in, Kudüs’ün gündemini?” sorularını gündeme getirdi.

NATO füzelerine hayır!

Gecede okunan basın açıklamasında Hükümet’in Füze Kalkanı Projesi’ne verdiği onay eleştirilerek Türkiye’ye patriot füzelerinin yerleştirilecek olmasına karşı çıkıldı. Konuyla ilgili Gürler, “. İş başında olan hükümetin geçen yıl sonunda yapılan Lizbon zirvesinde onay verdiği füze kalkanı projesinde Washington ile sessiz-seddasız nihai mutabakat sağlaması utancımızı ve şaşkınlığımızı artırmaktadır. Resmen siyonist israilin yaveri Büyük Şeytan amerika’nın Patriot füzeleri Türkiye’de konuşlandırılacak. Her ne kadar hükümet tepki almamak için olayı çarptırsa da, barış naraları atsa da, bu füzelerin zamanı geldiğinde Kudüs’ün özgürlüğüne giden yoldaki direniş hattına karşı kullanılmak üzere konuşlandırıldığını kesin olarak biliyoruz. Müslüman halkın seçtiği vekiller, böyle bir şeye nasıl kalkışabilirler? Varlığını işgal ve savaş üzerine kurmuş bir devletten nasıl oluyor da barış umuyorlar? Bu, barış elçisi gibi görünüp, Amerika ve İsrail sevgisini kazanmaktan başka bir şey değildir.” denildi. Açıklamada ayrıca Suriye ve diğer ülkelerdeki halk ayaklanmalarını batılı güçlerin manipüle etme çabalarına karşı basiretli davranma çağrısı yapıldı.

Yoğun bir ilginin olduğu basın açıklamasının ardından Filistin’in ve ümmetin özgürlüğü için hep birlikte dua edildi. Duadan sonra ise Filistin şehitleri anısına helva dağıtılırken, çocuklara üzerlerinde “Özgür Kudüs, İsrailsiz Bir Dünya!” yazılı balonlar hediye edildi. Meydanda ayrıca Filistin konulu bir sinevizyon gösterisi yapıldı. 

Etiketler : #Kudüs   #Gecesi'nde   #Hükümet'e   #Füze   #Kalkanı   #tepkisi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN