KORONAVİRÜSTEN EN ÇOK ETKİLENENLER, NİÇİN BATILI ÜLKELER?

Ahmed KALKAN

26-04-2020 19:01


Aşağıda verilen rakamlarda görüleceği gibi Amerika ve Batılı ülkelerde Koronavirüsten etkilenip ölenlerin sayısı, diğer ülkelerle kıyas kabul edilemeyecek kadar çok. Sebebi ne olabilir acaba?

Konu İlâhî ceza olarak değerlendirilebileceği gibi, dünyevî tedbir açısından tahâretle, temizlikle de ilgilidir. Rabbimiz kullarını ne güzel tanıyor ve tanıtıyor: “Müşrikler ancak pisliktir” (9/Tevbe, 28). Makyajlayıp maskeleyerek pisliğini gizleyen Batılı insan gerçekten pis olduğu için pis şekilde yaşamanın avans cinsinden cezasını daha dünyada iken çekiyor.

İnancı pis, ahlâkı pis, yaşayışı pis olan gayr-ı müslimlerin temizlikten uzak anlayışlarını şöyle gözönüne getirebiliriz:

Evinde köpek besleyen, kucağına sık sık alan, onun salyasının üzerine bulaşacağı şekilde köpeğini yatakta, koltukta oturtan Batılılar,

Ayakkabısını eve girdiğinde çıkarmayan, oturma odasında ayakkabı ile oturan Batılılar,

Yemek öncesinde ve yemek sonrasında ellerini yıkamayı alışkanlık haline getirmeyen Batılılar,

Erkekler olarak küçük tuvaletini ayakta yapan Batılılar,

Tuvaletten sonra istibra ve istinca diye bir şey bilmeyip yeterince temizlenmeyen Batılılar,

Virüs bulaşma riski çok yüksek olan klozetli tuvalet kullanan Batılılar,

Büyük tuvaletin sonunda su ile tahareti bilmeyen, sadece tuvalet kâğıdıyla temizlendiğini sanan Batılılar,

Pis kokuları yok edeceğine, onları parfümlerle, kolonyalarla bastırmaya çalışan Batılılar,

Etek tıraşı, koltuk altı tıraşını düzenli olarak yapmayan Batılılar,

Özellikle bayanlar olarak, mikrop yuvası olacak şekilde tırnaklarını uzatan Batılılar,

Abdesti filan bilmediklerinden yüzlerini yıkamayan Batılılar,

Burun temizlemesini bilmeyen, zaruri silme dışında burnuna hiç su vermeyen Batılılar,

İçinde kendi vücudundan çıkan pisliğin de bulunduğu küvet denilen durgun suyun içinde temizleneceğini düşünen Batılılar, 

Abdesti bilmedikleri için ayaklarını yıkamayı akıl edemeyen Batılılar,

İçki gibi, domuz gibi pis yiyecek ve içecekleri normal şekilde tüketen Batılılar, abdest nedir, gusül nedir bilmeyen Batılılar, bu pisliklerinin cezasını çekiyorlar. Müslümanlar olarak müslümanca yaşadığımızda bunun faydasını daha dünyada iken görmeye başlıyoruz. Kâfirleri sevmemizi, onlarla dostluk kurmamızı Kur’an’ın yasaklaması, onların maddî ve mânevî pislikleri bize de bulaşmasın diyedir. Bunu önemsemeyen müslümanlar da krona cezasına çarptırılır.

Teknolojik güçlerine rağmen dünya koronavirüs olimpiyatlarında ölü sayısı sıralamasında A.B.D. birinciliği kimseye kaptırmıyor. Onu İtalya takip ediyor. Bu yarışta onları Fransa ve İspanya izliyor. İngiltere de onlara yetişmeye çalışıyor. Dünyadaki 192 ülkede bu virüsten ölenlerin dörtte üçünü, bu beş ülkedeki ölümler teşkil ediyor.

25 Nisan tarihi itibarıyla rakamlarla gösterirsek;

ABD’de koronavirüsten ölenlerin sayısı: 51.596

İtalya’da: 25.549

Fransa’da: 22.614

İspanya’da: 21.717

İngiltere’de: 20.319

Görüldüğü gibi, ilk beşin içine Doğudan ve Ortadoğu’dan hiçbir ülke giremiyor. Ortadoğu’daki ülkelerin içinde en çok ölüm İran’da görüldü. Oradaki en son sayı: 5.481 ki, Batı ülkelerine yetişmesi çok zor. Küçücük Hollanda’da bile 4.177 ölüm görülüyor.

Müslümanlar olarak şu anda oruç tutmakla bedenimizin içini de, iç organlarımızı da dinlendirip temizliyoruz. Müslüman olup müslümanca yaşamak, temiz olmak demektir.

Temiz olan kimseyi Allah sever; mikroplar, virüsler sevmez. İslâm’ın kurallarına uyarsanız, korkmayın virüs sizin yanınıza bile uğramaz! İslam’ı yaşamayanlar korksun koronavirüsten. Haydi, temizlik dini İslâm’a, onu tümüyle yaşayıp tertemiz olmaya!

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN