Konya'da Kudüs yürüyüşü gerçekleştirildi

Heda-Der, Konya'da Kudüs yürüyüşü gerçekleştirdi.

27-05-2014


24 Mayıs 2014 Cumartesi Akşam Namazını Müteakiben Şerafeddin Camii Önünde Yapılan Basın Açıklaması yapıldı. Mahmut Taşğın’ın Okuduğu Basın Açıklamasında İşgal altında olan Kudüs’ün son zamanlarda gündemden düşürüldüğü bunun küresel bir projenin sonucu olduğu ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın Asla gündemimizden düşmeyeceğini belirtti.

Taşğın Mescid-i Aksanın Bir akide meselesi olduğunu diğer meselelerden önceliğinin bulunduğunu söyledi. Kudüs Özgür oluncaya kadar Mücadelemizin devam edeceğini söyleyen Taşğın yürüyüşümüz özgür Kudüs’te son bulacaktır dedi. Daha sonra Filistine Dönüş platformu Başkanı Şeyh Yusuf Abbas Müslüman Alimler Birliği Yöneticisi Abdülfettah el-Eyyubi Filistine Dönüş Platformu Yöneticisi Amir Abdullah’ın ve Hedader Yönetiminin de içerisinde bulunduğu grup meşaleler, tevhid ve Filistin bayrakları ve Kubbetüs Sahra Maketi ile yürüyüşe geçtiler.

Binden fazla kişinin katıldığı yürüyüş tekbirler ve sloganlarla Alaeaddin tepesinin çevresi dolaşılarak Kültürpark anfi tiyatroya ulaştı. Sık sık sloganların atıldığı büyük bir coşkunun gözlemlendiği yürüyüşte herhangi bir taşkınlık yaşanmadı. Yürüyüş sonrası kültürpark anfi tiyatroda Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan konferans Hedader Yönetiminden Ali ERÖZ’ün Selamlama konuşması ile devam etti.

Ardından Filistine Dönüş platformu Başkanı Şeyh Yusuf Abbas Müslüman Alimler Birliği Yöneticisi Abdülfettah el-Eyyubi Filistine Dönüş Platformu Yöneticisi Amir Abdullah’ın konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Filistine Dönüş platformu Başkanı Şeyh Yusuf Abbas konuşmasında Müslümanların iç ihtilaflarından uzaklaşıp vahdet üzere işgalci israile yönelik topyekün bir mücadelenin verilmesi gerektiğini vurguladı. İhtilafların ve çatışmaların sadece israilin işine yaradığını ifade eden Yusuf Abbas, Müslümanların vahdeti ile israilin çok kısa bir zamanda yok olacağından bahsetti.

Abbas gündemden düşürülmeye çalışılan filistinin ve gazzenin şu an en kötü şartları yaşadığını belirtip suni gündemler gözümüzü filistinden başka yere çevirmiştir. Filistini gündemimizden düşürmeyelim dedi. Müslüman Alimler Birliği Yöneticisi Abdülfettah el-Eyyubi de müteakiben yaptığı konuşmasında kudüs’ün ve mescidi aksanın dindeki yerinden bahsedip mescidi aksa davasının akidevi bir mesele olduğuna vurgu yaptı. Peygamber efendimizden naklettiği bir hadisle ‘kıyamet gününe kadar ümmetin içinde bir gurubun var olacağını ve onların takva üzerine cihad edeceklerini ve galip geleceklerini ifade edip bunların beytül makdis mücahitleri olacağını müjdeledi. Bu müjdeden yola çıkarak Filistin davasına gönül veren ve bu uğurda mücadele eden her müslümanın bu müjde ile nasiplendiğini ifade etti. Zaferin yakın olduğunu belirtip şevk ile çalışmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Ardından Filistine Dönüş Platformu Yöneticisi Amir Abdullah da ümmetin suni ihtilaflarını bir yana bırakıp kenetlenmenin gerekliliğinden bahsedip ittifak yollarının araştırılması, ihtilaflardan kaçınılmasının gerekli olduğunu söyledi. Peşisıra sahneye gelen grup davet söylediği ezgi ve marşlarıyla geceye şevk ve renk kattı. Coşkunun büyük olduğunun gözlemlendiği gecede yağmurun yağmasına rağmen hem yürüyüşte hem de konferansta heyecan ve coşkuda bir düşüş görülmedi konuşmaların sık sık sloganlar ile kesildiği konferans olaysız bir şekilde sona erdi.

Etiketler : #Konya'da   #Kudüs   #yürüyüşü   #gerçekleştirildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN