Köln Haçlı zihniyetine geçit vermedi; darısı başımıza!

Köln'ün Belediye Başkanı Schramma'nın belirttiği gibi, yasalar nedeniyle bu tür eylemler engellenemiyor ama Avrupa bu haçlı zihniyetinden utanıyor! Kentlerinde, kasabalarında ırkçıları istemiyor, tölerans tanımıyor!

24-09-2008


Ziyahan Albeniz / İslam ve Hayat

 

Almanya Avrupa'nın, Köln ise Almanya'nın kalbi sayılır. Almanya'nın ortasındaki bu metropol, nüfusunun yüzde 10'unu teşkil eden  Müslümanıyla birlikte, her dilden, her renkten, her inanıştan insanı barındırıyor. İnsanlarına mütehammil olmayı öğreten de şehrin bu yanı olsa gerek. Fakat, her devir hazır ve nazır olan bozguncular, ifsad güçleri, elbette ki Allah'ın tüm ayetleri gibi, dil ve renklerin de farklı oluşlarının[1], kavimlere ayrılmalarının[2] ve hattâ inançlarının dahi farklı oluşlarının[3] azılı düşmanları, bütün bu hususları bozgunculuklarının payandaları yapanlar boş durmuyor!

 

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından Köln'de yapılmak istenen Merkez Camii projesine Pro Köln isimli faşist örgüt önderliğinde, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden ırkçı partiler karşı çıkıyorlar. Bu sebeple ırkçı ve İslam karşıtı argümanlarla her kavimden Müslüman nüfusun ibadet hürriyetlerini engellemek için, İslam karşıtı bir gösteri tertip ediyor, Avrupa çapında Beyaz bir ırkçı dalgayı yükseltmeye çabalıyorlar.

 

Neyse ki ne insanlığın vicdanı, ne de bunun bir cüzü olarak Avrupa'nın vicdanı sessiz kalmıyor... Yeşillerinden, Sosyalist Parti'sine, Sendikalarından, Sivil Toplum Örgütlerine kadar, vicdan sahibi 50 bin kişi toplanıp Köln sokaklarını, hattâ ırkçı faşistlerin Köln'e erişim için kullanacakları ulaşım yollarını, Pro Köln taraftarlarına dar ediyorlar. Fransa'nın Faşist sağcı lideri Le Pen gösteriye katılamıyor. Faşist grubu ne oteller, ne de taksiler hiç kimse kabul etmiyor.

 

Köln'ün  Belediye Başkanı Schramma'nın belirttiği gibi, yasalar nedeniyle bu tür eylemler engellenemiyor ama Avrupa bu haçlı zihniyetinden utanıyor! Kentlerinde, kasabalarında ırkçıları istemiyor, tölerans tanımıyor!

 

Darısı başımıza...



[1]    Rum:22

[2]    Hucurât : 13

[3]    Rad:31

Etiketler : #Köln   #Haçlı   #zihniyetine   #geçit   #vermedi;   #darısı   #başımıza!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN