Koca Halep insanlık için bir Kobani olamadı

Hastane, cami, okullar ve sivillerin hedef alındığını, Rusya’nın adeta savaş suçu işlediğini belirten Halep Sultan Ahmed Tugayı Komutanı Ali Türkmen, “10 bin nüfuslu Kobani için ayaklanan insanlık 2,5 milyon nüfuslu Halep için sessiz kalıyor. Koca Halep, bir Kobani olamadı. Birleşmiş Milletler ve insanlık nerede?” diyerek dünyanın sessizliğine ve ikiyüzlülüğüne tepki gösterdi.

20-02-2016


Halep’teki Sultan Ahmed Tugayı’nın komutanı Ali Türkmen, “10 bin nüfuslu Kobani için ayaklanan insanlık, 2,5 milyon nüfuslu Halep için sessiz kalıyor. Koca Halep, insanlık için bir Kobani olamadı” dedi.

BM VE İNSANLIK NEREDE?

Halep’in kuzeyinde önceki gece 7 uçağın aynı anda köyleri vurduğunu ifade eden Türkmen, şunları kaydetti:

“Her şeye rağmen mücadelemiz sürüyor. PYD ve Esed rejimi, önceki gün gece Halep’teki Türkmen mahallesi olan Hüllük ve Bostanpaşa’ya saldırdı.

Muntasır Billah Tugayı, bu saldırıyı geri püskürttü ve 30 PYD’liyi öldürdü, 18 esir aldı. Her türlü teknolojik ve ağır silah karşısında gençlerimiz vatanlarını korumak için destansı bir mücadele sürdürüyor. 10 bin nüfuslu Kobani için ayaklanan insanlık 2,5 milyon nüfuslu Halep için sessiz kalıyor.

Koca Halep, insanlık için bir Kobani olamadı. Şu an tüm köyler boşaldı. İnsanlar yollarda aç, susuz ölüyor. İnsanlar, sadece Azez’in kuzeyine değil, ülkenin 4 bir yanına kaçıyor çünkü Rusya, DAEŞ’i değil, sivilleri vurmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler ve insanlık nerede?” Halep meselesinin sadece Türkmen ya da Arapların meselesi olmadığını belirten Türkmen, şu an uygulanmaya çalışılan kirli planın bölgeyi ve tüm dünyayı yakından ilgilendirmesi gerektiğini vurguladı.

Etiketler : #Koca   #Halep   #insanlık   #için   #bir   #Kobani   #olamadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN