Kâmil Koç'un mescid kapatma gerekçesi güldürdü

"Çok farklı ibadethaneler var. Hıristiyan yolcuya ibadetini yapsın diye kilise açılmadığı için çifte standart olmasın diye mescit de kapatıldı. Din ve mezhepler arasında ayrıcalık olmasın istenildi.”

17-02-2011


İslam ve Hayat

Şehirlerarası yolcu taşıma hizmeti veren Kâmil Koç önce mescid kapattı, ardından tepkiler gelince de son derece ikna edici (!) bir gerekçeyle konuya açıklık getirdi!

Medyada yer alan haberlere göre hadise şöyle gelişti:

Kâmil Koç'un, Ataşehir terminalindeki tesisinde bulunan mescid kapatıldı. Bir yolcu, söz konusu terminaldeki mescidin kaldırılmasına tepki olarak konuyu bir internet sitesi aracılığıyla gündeme getirdi. 

Şikâyetçi yolcu, Kamil Koç firmasının mescidi kapatmasına tepki göstererek "Bu hareketle firma, 'Namaz kılan yolcu istemiyoruz' demeye getirmiş. Benden para kazanmak istiyorsanız önce bana, inancıma saygı göstermek zorundasınız. Artık firmanıza cüzdanımı kapatıyorum." ifadeleriyle firmayı protesto etmişti.

HRİSTİYANLARA AYIP OLMASIN!

Bu protesto karşısında tepkisiz kalamayan firma yetkililerinin verdiği cevap ilginç olduğu kadarda gülünçtü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli´nin sahibi olduğu Kâmil Koç firması, Ataşehir terminalindeki mescidi kapatmalarının gerekçesi olarak "Hristiyanlara çifte standart olmasının önüne geçmek" şeklinde açıklayan şu çok ikna edici (!) duyuruyu yaptı:

“Yönetim Kurulu karar alarak mescidi kaldırdı. Kimi vatandaşlar söz konusu mescidin depo ihtiyacından dolayı kapatılarak depo haline getirildiğini belirtiyor. Bu ifadeler yanlıştır. Çünkü, mescit depo ihtiyacı olduğu için kapatılmadı. Çok farklı ibadethaneler var. Hıristiyan yolcuya ibadetini yapsın diye kilise açılmadığı için çifte standart olmasın diye mescit de kapatıldı. Din ve mezhepler arasında ayrıcalık olmasın istenildi.”

Etiketler : #Kâmil   #Koç'un   #mescid   #kapatma   #gerekçesi   #güldürdü   
YORUMLAR
  • ömer bitlis   17-02-2011 12:51

    KAMİL KOÇTAN KONUYLA İLGİLİ SALDIRI MAİLİME GELEN CEVAP AŞAĞIDADIR... YAŞASIN DİRENİŞ... Değerli yolcumuz, Gün içinde bazı haber portalları ve sosyal paylaşım sitelerinde İstanbul Ataşehir Kamil Koç Aktarma Merkezinde yer alan Mescidin kapanması ile ilgili çeşitli yorumlar yapılmıştır. Söz konusu haberlerle ilgili olarak ; “Ataşehir Aktarma Merkezimiz söz konusu merkezi kullanan yolcularımızda takip ettiği üzere bir süredir kapsamlı bir tadilat çalışması içersindir. Bu çalışmalar nedeniyle mescit ibadete geçici olarak kapatılmıştır. Söz konusu mescidin kapatılma nedenleri ile ilgili şimdiye kadar şirketimiz tarafından yapılmış her hangi bir açıklama bulunmamaktadır. Dolayısıyla özellikle internet sitelerinde yapılan yorumlarda yer alan ve şirketimiz tarafından yapıldığı idea edilen açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen mescidin durumuyla ile ilgili açıklama tadilat çalışmalarının ardından yolcularımızla paylaşılacaktır” Bilgilerinizi rica ederiz Saygılarımızla. Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. Operasyon Destek & Denetim Birimi

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN