Kışlada, kampüste yasak sürüyor!

Başörtüsü yasağı hız kesmeden devam ediyor. İstanbul'dan İzmir'e oğlunun yemin törenini izlemeye gelen anne başörtülü olduğu için geri çevrilirken, açıköğretim sınavlarında, başörtülü öğrenciler yasal gerekçesi olmayan yasakçı uygulamalara maruz kaldı.

07-09-2010


İslam ve Hayat

Kemalist statükonun alameti farikalarından başörtüsü yasağı hız kesmeden, kışla, kampüs devam ediyor. İslami camia sorunu ihmal etse de, yasakçılar unutmuyor ve vazgeçmiyor. Yasağın en katı ve tavizsiz uygulandığı alanlardan olan kışlalarda, oğulları askere alınırken ada dağlarda vurulurken başörtülerine bakılmayan anneler, yemin törenlerinde ise askeriyenin kapısından giremiyor. Bunun son örneği İzmir'de yaşandı. İstanbul'dan oğlunun yemin törenine katılmak üzere gelen Mustafa Kaya (50) ve eşi Oya Kaya (45), Ege Ordu Komutanlığı'na bağlı Narlıdere Muhabere Komutanlığı'nın kapısından geri çevrildi. Sebep olarak ise başörtülü olması gösterildi. Nizamiye kapısından eşi sebebiyle alınmayan Kaya, eşinden başörtüsünü çıkarmasının istendiğini söyledi. Bunu rededince görevli yüzbaşı tarafından, 'Dışarı çık.' diye azarlandığını anlattı.

Kampüsler hâlâ yasaklı!

Geçen haftasonu İstanbul Ünivesitesi'nde yapılan Açıköğretim bütünleme sınavlarında yine başörtüsü skandalı yaşandı. Sınava girmek isteyen başörtülü öğrenciler hakkında, sınav binası sorumlusu Profesör Alper Yılmaz'ın keyfi uygulaması sonucu tutanak tutuldu. Öğrenciler, sınavlarının iptal edileceğinden endişe ediyor.

Mağdur öğrencilerden Açıöğretim Fakültesi İlahiyat Bölümü İkinci sınıf öğrencisi Saliha İlhan, hafta sonunda İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi binasında yapılan bütünleme sınavında bina sorumlusunun keyfi uygulamalarına maruz kaldıklarını belirtti.

Saliha İlhan, Dünya Bülteni'ne yaptığı açıklamada Açıköğretim sınavına girmek için gittikleri İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi binasında önce güvenlikçilerin, sonra sınav sorumlularının daha sonra da bina sorumlusunun keyfi uygulamaları karşısında zor anlar yaşadıklarını söyledi.

Etiketler : #Kışlada   #   #kampüste   #yasak   #sürüyor!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN