Kıbrıs'ta laik yobazlar atakta

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Din İşleri Dairesi'nin ortak hazırladıkları müfredata göre işlemeye başlayan yaz Kur'an kurslarına, sendikalar yine müdahale etti.

02-07-2010


İslam ve Hayat

Türkiye'deki Kemalist zihniyet, dünyanın neresine giderse gitsin her durum karşısında aynı zorba tavrı gösteriyor. "Gericilik" koduyla İslami gördüğü ne kadar şey varsa saldırırken, kendi laik yobazlığında sınır tanımadığını da ortaya koyuyor. Örneğin Almanya'da Türk asıllı bir vekil başörtüsü karşıtlığı yaparken, geçtiğimiz günlerde de Bulgaristan'da başka bir vekil, Müftülük fotoğraflarda başörtüsü yasağı uygulanmamasını isteyince karşı çıkmıştı. Her iki vekil de Türkiye'deki Kemalist yasakçılığı örnek gösteriyordu.

Türkiye'nin fason ihraç maddesi haline gelen bu zihniyet, şimdi de KKTC'de etkisini göstermeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda, Din İşleri Dairesi'nin ise camilerde yapılmasını istediği yaz Kur'an kursları KKTC'de yine baskınla gündeme geldi. 

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Orta Eğitim Müdürleri Derneği mensupları, ilk önce Demokrasi Ortaokulu'nu basarak öğretmen ve öğrencileri dışarı attıktan sonra okullarda Kur'an kursu açılmasını protesto etti. Ardından "din eğitiminin verildiği" başka bir okul olan Değirmenlik Lisesi'ne giderek aynı kaba tavrı sergilediler.

Etiketler : #Kıbrıs'ta   #laik   #yobazlar   #atakta   
YORUMLAR
  • Çetin Yıldırım   09-07-2010 22:17

    Kıbrıs İslam düşmanları için bir yuvalanma merkezi.Bu bölgede askeri hiyararşi çizgisinde ki bir çavuş dahi cumhurbaşkanını sorgulayacak kudrettedir.Olay tamamen islama olan kinlerini kusmak.Bun dan yaklaşık 4 yıl öncesinde Lefkoşe de cenazelerini yıkayacak görevli dahi bulunmadığı başkanın ısrarı neticesinde birini diyanetten kadrosuyla belediyeye alınarak çözüm ürettiler.İslamı sadece öldükten sonra gerek duyan ciddi bir kitle yaşamakta kıbrısta ...onlar için söylenecek en güzel söz ''kininizle geberin'' demek...

  • Muhyiddin   08-07-2010 09:03

    Az önce yazarlarımızdan Coşkun UZUN'un Sözde Müslümanlar yazısını okuyup anlamaya çalıştım. bitirince de karşımda "Kıbrıs'ta laik yobazlar atakta" başlığını okudum. Sitemizin editörlerine ricam Coşkun Abinin yazısını okuduktan sonra "Kıbrıs'ta laik yobazlar atakta" başlığını yeniden değerlendirmeleri... Fi Emanillah

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN