Keşmir davası Filistin gibi

İslâm dünyasının önde gelen alimlerinden Muhammed Hüseyin Fadlullah, Keşmir davasının Filistin davası gibi Müslümanların kanayan yarası olduğunu söyledi.

10-10-2008


İslâm dünyasının önde gelen alimlerinden Muhammed Hüseyin Fadlullah, Keşmir davasının Filistin davası gibi Müslümanların kanayan yarası olduğunu söyledi. Lübnan’daki Pakistan Büyükelçisi Ominela Rizani’yi kabulünde yaptığı konuşmasında Fadlullah, Pakistan’ın istikrara kavuşabilmesi için Pakistan’daki hareketler ile komşu devletler arasına önceliklerin belirlenmesi gerektiğini belirtti. Siyonist rejimin İslâm devletlerinin istikrarsız olmasını istediğini belirten Fadlullah, Pakistan’ın siyasi ve güvenlik alanında kaos yaşamasından siyonist rejimin istifade ettiğini kaydetti.

Fadlullah, “Amerika devletlerin egemenliğine saygı göstermemektedir. Amerika’nın tek dostu, siyonist rejimdir” dedi. Pakistan içerisinde meydana gelen patlamalarda sivil vatandaşların hayatlarını kaybetmesine dikkat çeken Fadlullah, bu tablonun üzüntü verici olduğunu sözlerine ekledi. Fadlullah, Pakistanlılardan Sünni ve Şiiler arasında çıkartılan suni ihtilafları kontrol altına almalarını istedi. Keşmir davasının tıpkı Filistin davası gibi Müslümanların kanayan yarası olduğunu vurgulayan Fadlullah, Müslümanların Keşmir ve Filistin'deki Müslümanların sorunlarına, temel İslâmi sorun gibi yaklaşmaları gerektiğini kaydetti.

Fadlullah, Amerikan savaş uçaklarının Pakistan’da saldırılar düzenlemesini siyonistlerin savaş uçaklarının Filistin ve Lübnan’da yaptıklarına benzediğini söyledi.

(Vakit)

Etiketler : #Keşmir   #davası   #Filistin   #gibi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN