Kenya'da İHH ekibi silahlı saldırıya uğradı

İHH Ekibi Kenya'da Dadaab Kampı'na giderken kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı.

13-06-2012


11 Haziran'da Kenya Dadaab'ta bulunan mülteci kampındaki çalışmalara katılmak üzere Nairobi'ye giden İHH Acil Yardım Görevlisi Abdullah Özkaya silahlı saldırıya uğradı.

Somali'den Kenya'da bulunan Dadaap Kampı'nda mülteci olarak yaklaşık altıyüz bin Somaliliye yardım etmek için yardım çalışmalarında bulunmak için Kenya'da bulunan İHH Acil Yardım Görevlisi Abdullah Özkaya silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı kim yada kimlerin neden yaptığı araştırılırken, daha önce de İHH'nın Somali ve Kenya'daki çalışmalarından rahatsız olan bazı kesimlerin yardım çalışmasını engellemeye çalıştığı biliniyor. Şimdi saldırının arkasında kimlerin olduğu merak ediliyor.

Kenya'nın başkenti Nairobi'den Dadaab'taki kampa ulaşmak üzere vakfın yardım koordinatörü ve bir şoförü ile birlikte yola çıkan ekibinin aracı kısa bir süre sonra kimliği belirsiz saldırganlar tarafından durduruldu. Direk olarak Abdullah Özkaya'ya silahla ateş eden saldırganlar ardından ekibin yanındaki her şeyi alarak uzaklaştılar. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Özkaya yapılan ilk müdahalenin ardından başka bir hastaneye kaldırıldı.

Kenya'da görev yapan grup olay sonrası şöyle konuştu:

"Ekibimizdeki diğer arkadaşlarımızda herhangi bir olumsuz durum bulunmamakta olup, Abdullah Özkaya'nın durumu takip edilmektedir. Arkadaşlarımıza yapılan bu bilinçli saldırının, planlı olmasından endişe etmekteyiz."

(Kaynak: Haberler.com )

Etiketler : #Kenya'da   #İHH   #ekibi   #silahlı   #saldırıya   #uğradı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN