Kemalistler bu kez doğru yaptı!

Özürlülerden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret ederken iki özürlü annesi başörtülü oldukları gerekçesi Anıtkabir'e alınmadı. Böylece Kemalist zihniyetin doğru ve faydalı bir icaraatına tanıklık etmiş olduk!

03-12-2008


İslam ve Hayat

Özürlülerden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret ederken iki özürlü annesi başörtülü oldukları gerekçesi Anıtkabir'e alınmadı. Böylece Kemalist zihniyetin doğru ve faydalı bir icaraatına tanıklık etmiş olduk!

Öyle ya; yüce Allah'ın emrine tabi olup başlarını örten insanların, modern tapınma ritüellerinin gerçekleştirildiği bir mekanda ne işi olabilir?

Dünya Bülteni haber sitesinin haberine göre, Özürlülerden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve beraberindeki heyet, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti. Ziyaret sırasında iki özürlü annesi başörtülü oldukları gerekçesi Anıtkabir'e alınmadı. İçeriye girebilmek için bir süre görevlileri ikna etmeye çalışan başörtülüler, bunda başarılı olamayınca özürlü çocuklarını dışarıda beklemek zorunda kaldı.

Dünya Bülteni sitesinin haberinde olayın ayrıntısı şu şekişlde anlatıldı:

Bakan Çubukçu, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, özürlülerle ilgili konfederasyon ve federasyon başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, özürlü öğrenciler, özürlü vatandaşlar, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan sporcular ve 2008 ÖSS'de ilk 10 bine giren özürlü üniversite öğrencileriyle birlikte Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Çubukçu'nun mozoleye çelenk bırakmasının adından saygı duruşunda bulunuldu. Çubukçu ve beraberindeki heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada Anıtkabir özel defterini imzalayan Bakan Çubukçu, deftere şunları yazdı: "Ulu önder Atatürk. Özürlüler haftasında 8.5 milyon özürlü vatandaşımızı temsilen manevi huzurundayız. Özürlülük alanında yaşanan sorunlara kapsamlı ve akılcı çözümler oluşturmak yolundaki çabalarımızı güçlenerek sürmektedir. Bizler üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle, ilkeleriniz ve yol göstericiliğiniz ışığında çalışmalarımızı yorulmadan sürdüreceğiz."
Bakan Çubukçu'nun Anıtkabir ziyareti sırasında, törene katılmak için Anıtkabir'e gelen özürlü çocuklarına eşlik eden iki başörtülü bayan içeriye alınmadı. "Bizde özürlü annesiyiz, izin verin içeriye girelim" diyerek görevlileri ikna etmeye çalışan başörtülü bayanlar bunda başarılı olamayınca özürlü çocuklarını dışarıda beklemek zorunda kaldı. "Başınızı çene altından bağlamadığınız için sizi içeriye alamayız" karşılığını veren görevliler, başörtülü iki özürlü annesinin içeriye girmesine izin vermedi.

Etiketler : #Kemalistler   #bu   #kez   #doğru   #yaptı!   
YORUMLAR
  • ömer bitlis   03-12-2008 13:01

    1- Haberin başlığı yanlış (bozuk saat bile günde 2 defa doğruyu gösterir sebebi bir doğru üzerinde sabit durduğundandır ama kemalistlerin bir doğrusu olmadığından bozuk saat kadar bile olamazlar) 2- Haberin içeriği yanlış (Türbe ziyaret edilmesi dinimizce yasaktır, yanlış yapılmış) 3- Özürlüler günü yanlış (özel gün ve gecelere karşıyız) 4- Bir insanın islami argümanlarla (başörtüsü) şirk eylemi yapması yanlış, birde bunda ısrar ediyormuş. 5- Başörtülü kişinin kabri ziyaret etmemeyi istemesi gerekirken istiyor, kemalist devletin memuruda onun ziyaret edilmesini istemesi gerekirken izin vermiyor... ben bu haberin neresinden tutayım şimdi...

  • Ziyahan ALBENİZ   03-12-2008 12:55

    Yazar meseleye ilginç bir yönden temas ederek, konunun istihzasını yapmış... Tabii, yaklaşımındaki nüsansların sert vurgusu, yazarın da bu mizahi bilinçli olarak yapmadığını, ironiden çok sitem bulunduğunu da gösteriyor. Yazar; doğrunun bazen, Yüce Allah'ın izniyle, batılın çabasıyla da vuku bulacağının, ironik bir örneğine dikkatleri çekiyor.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN