Kayıp 5 bin mülteci çocuk avrupa mafyası tuzağında

Almanya Müslüman Konseyi liderine göre, Almanya'da kaybolan 5 bin mülteci çocuğun organ ve fuhuş mafyasının eline düşmüş olabileceğini söyledi.

16-02-2016


Suriye'deki iç savaştan Almanya'ya geldikten sonra kaybolan 5 bin mülteci çocuğun organ ve fuhuş mafyasının eline düşmüş olabileceği düşünülüyor.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (Zmd) Başkanı Aiman Mazyek konuyla ilgili açıklama yaparak, Alman hükümetinin çocuk ve gençleri korumak için sığınma sisteminde değişiklik yapması gerektiğini söyledi.

Aiman Mazyek düzenlediği basın toplantısından sonra, "Çocukların ve gençlerin fuhuşa zorlanması ve organlarının çalınması gibi birçok suç çevresine düşmüş olabileceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. Mazyek ayrıca, "Nerede haykırış, nedirdir? Bu sessizlik ancak çok yüksek bir sesle durdurulabilir" dedi.

Avrupa Polis Birliği Europol, Avrupa‘da kayıp olduğu belirtilen 10 bini aşkın reşit olmayan genç sığınmacıdan 5 bininin Almanya’da kaybolduğunu açıklamıştı.

Almanya Federal Aile Bakanlığı Sözcüsü, son bir yıl içinde Almanya'da yaklaşık 59 bin mültecinin yalnız yaşadığını açıklamıştı. AB Konseyi ise üye devletlere bir mektup göndererek kayıp sığınmacı çocuklar için seks işçiliği, kölelik ya da organ kaçakçılığı konularına dikkatli olunması uyarısında bulunmuştu.

Etiketler : #Kayıp   #5   #bin   #mülteci   #çocuk   #   #avrupa   #mafyası   #tuzağında    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN