Kavminin dinini terk eden 'İbrahim' gibi olmalıyız!

Geçtiğimiz hafta Venhar Kur'an Evi'nin misafir konuşmacısı Ankara Doğru-Der'den Mehmet Zeybek idi... Zeybek 'Kıble Gerçeğimiz' başlıklı oturumunda önemli konulara değindi...

19-12-2016


Geçtiğimiz hafta Venhar Kur'an Evi'nin misafir konuşmacısı Ankara Doğru-Der'den Mehmet Zeybek idi... Zeybek 'Kıble Gerçeğimiz' başlıklı oturumunda önemli konulara değindi... Konuşmasındaki önemli satır başları ise şu şekilde idi;

* Dünyayı bugün bu hale getiren şey, inasnın müstağnileşmesidir; Allah'ın mülkünde hak iddia edecek kadar azgınlaşmasıdır.
* Allah bize neden rahmet etmior ? Neden bir çıkış yolu göstermiyor? bir düşünmemiz lazım.
* Bizler de kavminin dinini terk eden 'İbrahim' gibi davranmazsak bu iş olmaz! (Yunus Suresi 83.-87. ayetler örneği)
* Kıble, kendisine yönelilen güç veya otoriteden gelecek her türlü şeye razı olmanın adıdır.
* Salat, Müslümanların fiziksel olarak yerine getirdiği bir ibadet biçimi ve aynı zamanda bir yaşam biçimidir; İnsanın Allah'a göre yaşama mesabesidir.
* Hayatında yöneldiği kıblesi doğru olmayan kişinin Salat'ı da olmaz. Aynı dine inandığını söyleyip farklı kıble(güç,otoritelere) yöneliyorsak, kıble kavramında problem var demektir.

Zeybek'in konuşmasına ait videoyu sizler için yayınlıyoruz...



 

Etiketler : #Kavminin   #dinini   #terk   #eden   #'İbrahim'   #gibi   #olmalıyız!   
YORUMLAR
  • HUSEYİN ŞAŞMAZ   19-12-2016 20:17

    İnsanın bu dünyaya geliş gayesini gösteren istikamet... Asıl olan. vakanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir. http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2016/01/asl-nedir1-kok-esas-temel-kaide-asl.html?spref=fb *** Yanlış eğitimlerin bilgilendirilmelerin düzeltilmesi. *** SAHİH BİR İSLÂMÎ KİTLE İLE ÇALIŞMANIN FARZİYETİ, Bu amali yerine getirmeyenin Müslümanlar adına çırpınmanın bir manası yoktur. DOĞRU, SAHİH BİR İSLÂMÎ KİTLEDE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER http://www.hilafet.com/inceleme/sohbet/15.htm http://www.hilafet.com/inceleme/sohbet/14.htm https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=209298879521521&id=100013242319421 HİZB-UT TAHRİR 60 yıldır çalışıyor çalışıyorda nereye vardı ne yaptı? " diyerek Hizb'i yerden yere vuranlar, Akletmeyenlerdir.Aklın tarifini bilmiyorlar ki aklettiğini akletsin. İşte hizbin fikirleri nezdinde bu Fikir oluştu. *** Şeytanın insanı yönlendirdiği istikamet... Bugün "New Age Dini(Yeni Çağ Dini)'', dünyada gittikçe yaygınlaştırılan bir "lego dini"dir. "VAHDETİ VÜCUT FELSEFESİ": "NEW AGE FELSEFESİ" http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2016/04/vahdeti-vucut-felsefesi-new-age.html İnsanlığın kurtuluş istikameti... EŞYAYI BAZ,ÖLÇÜ ALDIĞIMIZDA Vahyin,Son asrın ilim ve teknolojisiyle hazırlanmış açılımı bekleyen Fikri. VAHİY KONULARI HARİCİNDE, DALINDA UZMANLAŞMIŞ KİŞİNİN GÖRÜŞLERİ GEÇERLİDİR. Asıl olan. vakanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir. İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI. Asıl olan. vakanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir. Fikrin oluşum Süreci ve Aşamaları.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN