Katliamlarını sürdüren Esed rejimi 25 mazlumu katletti

Beşşar Esed rejimine bağlı savaş uçaklarının Hama'nın kuzeyindeki çatışmalardan kaçan sivillere yönelik saldırısında 25 mazlum katledildi, 35 mazlum da yaralandı.

02-09-2016


Hama'daki sivil savunma yetkilisi Hüseyin Fadi, AA muhabirine, Beşşar Esed rejimine bağlı uçakların Hama’nın kuzeyinde yer alan Soran ilçesinde direnişçilerle rejim güçleriarasındaki çatışmalardan kaçan sivilleri bombaladığını söyledi.

Fadi, İdlib kentinin güneyindeki “güvenli bölge”ye gitmeye çalışan sivillerin konvoyuna yönelik saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 25 kişinin hayatını kaybettiğini, 35 kişinin de yaralandığını belirtti.

Sivil savunma ekiplerinin bombardımanda yanan çok sayıda araca müdahale ettiğini kaydeden Fadi, yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını aktardı.

Direnişçilerden Hama Operasyonu

Suriye'de direnişçiler, 29 Ağustos'ta ülkenin orta kesimlerindeki Hama ilinin kuzey kırsalında rejim güçlerine karşı operasyon başlatmıştı.

Cundu'l-Aksa, Nasır Ordusu ve el-İzze Ordusu'na bağlı birliklerin katıldığı operasyonun ilk gününde Halfaya ilçesi, Masasne beldesi ve Buveyda köyü, ikinci gününde Taybetu’l-İmam ilçesi rejimden alınmış, son olarak da Soran ilçesi Beşşar Esed güçlerinden alınmıştı.

Esed, Dün de En Az 17 Mazlumu Katletti

Öte yandan Suriye'de Beşşar Esed rejimine bağlı uçaklar, direnişçi grupların son günlerde Hama vilayetinde ele geçirdiği bazı bölgeleri dün gece ağır ateş altına aldı. Söz konusu bölgeler rejim için stratejik önem taşıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin bugün yaptığı açıklamaya göre, gece gerçekleşen saldırılarda en az 17 kişi hayatını kaybetti.

(Haksoz Haber)

 

Etiketler : #Katliamlarını   #sürdüren   #Esed   #rejimi   #25   #mazlumu   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN