Katil Esed rejimi Suriye'ye dönen 20 mülteciyi katletti

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch-HRW) geçen ay yayımladığı raporda, Beşşar Esed rejiminin "10 numaralı yasa" olarak bilinen uygulamayla yerinden ettiği sivillerin mülklerine el koyduğunu, erişimlerini engellediğini ya da buraları yıktığını aktarmıştı.Lübnan Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muin el-Merabi, Suriye'ye dönen 20 mültecinin rejim güçleri tarafından katledildiğini açıkladı.

05-11-2018


"The Daily Star Lübnan" gazetesindeki habere göre Lübnan Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muin el-Merabi, Lübnan'dan Suriye'ye dönen mülteciler hakkında yaptığı açıklamada, "Suriye'ye dönen yaklaşık 20 mülteci rejim ordusu tarafından katledildi" ifadelerini kullandı.

Bakan Merabi, en son Lübnan'dan 8 ay önce Suriye'ye dönen 3 mültecinin öldürüldüğünü belirterek, "Ölen mülteciler, 13 ve 14 yaşındaki 2 çocuk ile 50 yaşındaki babalarıydı. Bilgiler, bu 3 mülteciyi rejim ordusundan üst düzey bir yetkilinin öldürdüğünü gösteriyor. Suriye'de rejimin kontrolündeki bölgelere dönen mültecilerin hayatları tehlikede" dedi.

Merabi, bu yıl temmuz ayından bu yana 55 bin Suriyelinin ülkelerine döndüğünü söyledi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch-HRW) geçen ay yayımladığı raporda, Beşşar Esed rejiminin "10 numaralı yasa" olarak bilinen uygulamayla yerinden ettiği sivillerin mülklerine el koyduğunu, erişimlerini engellediğini ya da buraları yıktığını aktarmıştı.

Etiketler : #Katil   #Esed   #rejimi   #   #Suriye'ye   #dönen   #20   #mülteciyi   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN