Karma sistemde okumak istemiyorum

Hivda Tandır 6. sınıfı bitirip 7. sınıfa geçmeye hazırlık yaptığı sırada eğitim sisteminin örtüsüne engel olduğu ve inancını rahatça yaşayamadığı için okulunu bıraktı.

30-08-2010


Okulu terk etme gerekçesini ise Hivda şöyle açıkladı: “Ben Müslüman bir insanım, bugün benim inancım gereği başörtümü çıkarmamam gerekiyor. Ama kanunlara göre okul içerisinde başörtülü eğitim almam yasak. Ben de inancım gereği okulu bırakmaya karar verdim. Aslında okulumu okumak ve eğitimimi tamamlamayı çok istiyorum. Ama maalesef böyle bir imkan yok.”

“KARMA EĞİTİM BİZİ YOZLAŞTIRIYOR”

Karma eğitimin Müslüman genç toplumu yozlaştırdığını söyleyen Hivda, okullarda meydana gelen şiddet olaylarının geneleninin bu yazlaşmadan kaynaklandığını belirtti. Hivda, “Okullardaki kavgaların, adam yaralamaların başlıca sebebi bu şekildeki eğitim sistemidir. Eğitimde ilerleyişin olmayışı bundan dolayıdır. Ve bununda kasıtlı olarak yapıldığına kanaat getiriyorum. Karma eğitim gerek maddi ve gerekse manevi olarak biz Müslüman gençliğini yozlaştırıyor” şeklinde konuştu.

KARMA SİSTEM EĞİTİME KATKI SAĞLAMIYOR

Yabancı bir erkekle aynı ortamı paylaşmanın dinen yasak olduğunu söyleyen Hivda, böyle bir eğitim sisteminin de fayda vermediğini belirtti. Hivda şunları söyledi: “Hz. Resulullah Hadisinde kız ve erkek kardeşlerin bir yaştan sonra yataklarının ayrı odalarda kurulmasını emretmektedir. Bugün kardeşim için, inancım ayrıma gitmişse tabiî ki yabancının yanında da böyle bir ayrım yapılması lazım. Yabancı bir erkekle aynı sınıfta, aynı sırada bulunmam ve onunla hayatımın yarısına tekabül eden eğitim hayatını geçirmem dinen yasak. Bu şekilde gayri İslamî ilişkilerin doğmasına zemin hazırlanıyor. Ve bu şekildeki eğitimin de hiçbir fayda saylayacağına inanmıyorum.”

KENDİMİ YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİM

Okulu terk ettiğinden dolayı eğitim hayatına son vermeyeceğini belirten Hivda, eğitimine medresede devam edeceğini ifade ederek şunları söyledi: “Okulu bıraktığımdan dolayı eğitim hayatımı sonlandırmayacağım. İslami olarak kendimi yetiştirmek için bir medreseye kaydımı yapacağım. İnancımdan uzaklaşarak bir doktor, avukat, mühendis olacağıma bırakırım, sadece imanî olarak kendimi yetiştireyim. Ve son söyleyeceğim, bütün kız öğrenciler bu şuurla hareket etmesinler.”

(Kaynak: Doğru Haber)

Etiketler : #Karma   #sistemde   #okumak   #istemiyorum   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN