Karaman'da maden kazası: 20 işçi mahsur

Ermenek'te su baskını sonucu madende oluşan göçükte hala 20 işçi bulunuyor.

28-10-2014


Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında su baskını nedeniyle 20 işçinin mahsur kaldığı bildirildi.

İlçeye bağlı Güneyyurt beldesinde faaliyet gösteren özel sektöre ait ocakta meydana gelen olayın ardından çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibinin bölgeye sevk edildiği belirtildi.

VALİ’DEN İLK AÇIKLAMA

Karaman Valisi Murat Koca, Koca, "Galerideki suyun tahliye çalışmaları sürüyor. Göçük altında 18-20 işçi olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların isimleri belli. AFAD ve Türkiye Taşkömürü Kurumu ekipleri de yolda" diye konuştu.

Koca, yaptığı açıklamada, olayın meydana gelmesinin ardından tüm ekiplerin seferber edildiğini, AFAD ve Taşkömürü İşletmelerinin de ekip sevk ettiğini anlattı. Yaklaşık 25 işçinin madenden tahliye edildiğini dile getiren Koca, şu bilgileri verdi:

"Olay, yeraltındaki biriken suyun galeriyi işgal etmesi. Mevcut çalışılan galerinin bir kısmını işgal etmesi. Şu anda 20 işçimiz çalışılan bölümde var. Diğer galerideki olanlarda sıkıntı yok. 40'ın üzerinde arkadaş vardı. Onlar çıktı. Şu anda 20 arkadaşımız yer altında. 25 arkadaşımız dışarda diyebiliriz. Şu anda bildiğimiz bu. Hem AFAD hem de Taşkömürü İşletmeleri ekip sevk etti."

Koca, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın bölgeye geleceği bilgisini aldıklarını kaydetti.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Karaman'da   #maden   #kazası:   #20   #işçi   #mahsur   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN