Karadavi: Kaddafi dönemi bitti

Mısır'ın önde gelen din adamlarından ve Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi, Muammer Kaddafi döneminin artık bittiğini savundu.

21-02-2011


İslam dünyasının tanınmınş alimlerinden ve Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi, diktatör Muammer Kaddafi döneminin artık bittiğini açıkladı. El Cezire Televizyonu'na konuşan Karadavi, Libya halkının temiz kanını döken Kaddafi'nin artık koltuğunu koruyamayacağını belirtti. Kaddafi'nin de Bin Ali ve Mübarek gibi görevini bırakması ve yargılanması çağrısında bulunan Karadavi, "O Libya halkının hiçbir şey, kendisinin de her şey olduğunu sanıyordu. Ancak halk ona karşı ayaklandı. Ve bu ayaklanmaları bastırmak için de yabancı ülkelerden gangsterleri getirtti." Dedi.

Karadavi Ömer Muhtar'ın torunları olarak adlandırdığı Libya kabileleri ve Libya ordusuna da çağrıda bulunarak, tıpkı Tunus ve Mısır'daki gibi devrimci halkın yanında yer almalarını istedi.

Geçtiğimiz cuma günü Mısır'ın ünlü Tahrir Meydanı'nda 3 milyondan fazla kişiye Cuma namazını kıldıran Karadavi, Müslüman ve Hıristiyanları birlik olmaya çağırmıştı. Aynı zamanda Katar vatandaşlığı da bulunan Karadavi'nin uzun yıllar Mısır'a giriş çıkışı sınırlandırılmıştı.

(Kaynak: CHA)

Etiketler : #Karadavi:   #Kaddafi   #dönemi   #bitti   
YORUMLAR
  • Selahattin Baybars   21-02-2011 12:58

    ABD EYALETLERİNDE, İNGİLTERE BİRLEŞİK KRALLIĞINDA, ALMANYA EYALETLERİNDE, RUS CUMHURİYETLERİNDE DE HER YERDE DEMOKRASİ İSYANI, ZENGİN 12 YAHUDİ AİLE NİN YÖNETMESİNE İSYANI BEKLİYORUZ... HAYDİ SANATÇILAR RAP ROCK YETMİYOR, YAZARLAR KİTAP OKUMAK YAZMAK YETMİYOR, GAZEEECİLER MANŞET ATMAK YETMİYOR, MEYDANLARDA TEVHİDDE BULUŞALIM... *NE YAPIYORSAK YAPAPALIM MUTLAKA İSLAMİ HÜKÜMLERLE BERABER TEVHİD İLE YAPALIM.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN