Kanal 7 muhabiri İmam Humeyni'yi yazdı

"İmam Humeyni’nin gösterişten uzak hayatı, emperyalizme karşı verdiği mücadele, ilim ve sürgünlerle geçmiş bir ömür her türlü takdirin üzerinde. Ve İmam Humeyni tüm dünya müslümanlarına örnek bir kimlik, örnek bir şahsiyet olarak duruyor hemen yakınımızda."

02-05-2010


Humeyni'den Müslümanlara mesajlar

Ahmet Gemici / Haber 7

İran’a zirve için gittik ancak onların yaşam kültürü ve İslam Devrimi’yle ilgili yüklüce bilgi ve görselle döndük Türkiye’ye.

1979 Devrimi İranlılar'a göre sadece İran halkının değil dünya Müslümanlarının emperyalistlere karşı verdiği onurlu mücadelenin adı.

Devrimin mimarı İmam Humeyni ise onların en büyük lideri.

Zirve sonrası Tahran programımızda olmamasına rağmen (devrim öncesi ve sonrasını karşılaştırmak için ) Şah Rıza Pehlevi’nin yaşadığı saraylar ile Humeyni’nin evini de gezme fırsatı bulduk.

Pehlevi’nin dünya liderlerini kıskandıracak yazlık ve kışlık saraylarının yanında Humeyni’nin mütevazi evi benim gibi orta halli birini bile utandıracak sadelikteydi.

Pehlevi’nin debdebe, gösteriş ve sonradan görme zenginliğe boğulmuş saraylarının yanında, Humeyni’nin evi olanca sadeliğiyle dünya Müslümanlarına mesaj verir gibiydi.

Daha iyisi, daha güzeli, daha kalitelisi, en tanınmış markalısı anlayışıyla yaşam süren günümüz müslümanlarının Humeyni’nin evini görmesini isterdim.

İmam’ın 2 odalı kiralık evini süsleyen eşyalar neredeyse iki elin parmaklarını geçmiyordu.

Küçük bir sedir, sade bir yatak, küçük bir sehpa ve tabii ki büyükçe bir kitaplık, ve mutfakta ev için gerekli eşyalar..

Humeyni’nin devrim sonrası 10 yıllık hayatını bu kiralık evde geçirdiğini öğrenince inanın müslümanlığımdan utandım.

Malın mülkün her şey olmadığını istenirse temel ihtiyaçlarla mükemmel bir hayat sürdürülebileceğinin bir kanıtı gibiydi o mütevazi ev.

İstanbul’un sıradan bir mahallesinin sıradan bir evinin bile onun kiralık evinin yanında çok lüks kaldığına bizzat şahit oldum.

Sürekli yokluktan, yoksulluktan  şikayet edenlere, İmam’ın evi aslında çok şeyler anlatabilir.
Herkes böylesi yaşam sürsün derdinde değilim.

Tabi ki herkes gelir düzeyine göre belli limitlerde yaşamını idame ettirecek.

Ancak öylesine tüketime endekslenmiş bir hayat sürüyoruz ki, bu sadece bizi değil tüm ailemizi ve toplumumuzu  tehdit eden en büyük tehlikelerden biri haline dönüşüyor.

Marka merakı ve lükse düşkünlüğümüz öylesine zirve yapıyor ki ulaşamadığımız eşyalar, alamadığımız giysiler binemediğimiz arabaların kölesi haline geliyoruz.

Ve bu tüketim çılgınlığı insanlığımızla birlikte müslüman kimliğimizi de çok uzaklara savurup atıyor.
En iyisine ulaşmak için her şeyi mübah gören bir anlayışın gelişmesini ise felaketin ulaştığı nihai nokta.

Devrim sonrası İran’ın çokça tartışılacak yönü var.

Amenna…

Toplumsal hayat bazı yönleriyle ciddi baskı altında…

Amenna…

İslama bakış açımızda farklılıklar var

Amenna….

Ama İmam Humeyni’nin gösterişten uzak hayatı, emperyalizme karşı verdiği mücadele, ilim ve sürgünlerle  geçmiş bir ömür her türlü takdirin üzerinde.

Ve İmam Humeyni  tüm dünya müslümanlarına örnek bir kimlik, örnek bir şahsiyet olarak duruyor hemen yakınımızda.

 

Etiketler : #Kanal   #7   #muhabiri   #İmam   #Humeyni'yi   #yazdı   
YORUMLAR
  • hakan   15-05-2010 10:34

    Önclikle yayımlanan haberden ötürü çok teşekkür ediyoruz ,müslümanların ortak noktalarının gündeme getirilmesi , islami bilincimizi artıran haber ve yazıların sürekli yayınlanması ,bunu yanında ihtilafa ve ayrılığa sebep olabilecek her haberin mümkün mertebe gündeme gelmemesi-getirilmemesi her halukarda müminlerin birlikteliğini artıracaktır, Allah' emanet olun canlar...

  • ziyahan albeniz   05-05-2010 09:10

    Yazı için teşekkürler. Humeyni'nin lüksten uzak, sade ve örnek yaşantısına uygun daha fazla bilgi ve belge sunulması, günümüz Müslümanlarına örnek olması açısından faydalı olacaktır. Keza, Humeyni'nin Bursa günlerine dair de anılar ve belgelerin paylaşılması taraftarıyım. Dua ile.

  • muradi   04-05-2010 23:13

    İmam Humeyninin İslam devriminin öncüsü olması ancak böyle bir yaşantıyla mümkün olabilirdi.

  • necati-türkoğlu   04-05-2010 21:45

    Bir devre damgasını vurmuş dünyanın gündemini istediği gibi oluşturan seveni sevmeyeni tarafından ençok bahsedilen lider imam humeyni rahmetullah ın mutevazu yaşam tarzı gerçekten örnek alınacak tarzdadır bir peygamber örnek alınmış yaşam tarzı diye tanımlıyorum kendi ihtiyaçları kendisi tarafından karşılayan ender liderlerden birisi nur içinde yatsın

  • ilyas metin   03-05-2010 16:53

    teşekkür ederim bu yazıyı yayınladıgınız için

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN