Kalem-Der iftarında Müslümanların meseleleri konuşuldu (HABER-VİDEO)

Kalem-Der, her yıl ramazan ayında yaptığı Geleneksel Ramazan İftarı programını gerçekleştirdi. 20 Mayıs 2018 Pazar günü Ümraniye'de bir salonda yapılan iftar programında yapılan konuşmalarda Müslümanların meseleleri ele alındı. Programın video kaydını istifadenize sunuyoruz:

23-05-2018


Kalem-Der, her yıl ramazan ayında yaptığı Geleneksel Ramazan İftarı programını gerçekleştirdi. 20 Mayıs 2018 Pazar günü Ümraniye'de bir salonda yapılan iftar programı, gelen davetlilere iftar öncesi Mehmet Pamak'ın gündem ve Müslümanların meselelerine dair konuşmasıyla başladı.
 
İftar vaktinin gelmesiyle beraber, namaz için Sahra-i Kebir camiine geçilerek namaz ikame edildi. Namazdan hemen sonra iftar salonumuza hareket edilerek yemekler yenildi. Yemek ikramından sonra Kalemder’in organize ettiği program gerçekleştirildi.
 
Halid Kaya’nın sunuculuk yaptığı program, Muaz Hocanın Kur’an Tilaveti ve Yusuf Kaya’nın da okunan ayetlerin meallerini okumasıyla başladı. Daha sonra Ahmed Kalkan hocanın sunumuna geçildi. Ahmed Kalkan hoca konuşmasında şu hususları gündeme getirdi;  Kur’an ayı olan Ramazan ayının Müslümanlarca iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Ahmed Kalkan hoca, “Kur’an’dan uzaklaştık. Çok fazla Kur’an okumuyoruz. Bu ayda Kur’an okumayı sadece mukabele okumak olarak anlayanlar var. Kur’an-ı gereği okumak, okuduğumuzu anlamak ve anladığımızı yaşamak zorundayız. Kur’an aynasında kendimize çeki düzen vermeliyiz. Hayatımızın her alanına değmeyen, nakşetmeyen bir Kur’an bir anlam ifade etmez. Bu yüzden Kur’an ayını iyi değerlendirelim” dedi.
 
Müslüman dünyasının içinde bulunmuş olduğu durumu da değerlendiren Ahmed Kalkan'ın konuşmasında geçen bazı başlıklar şu şekilde:
 
Ümmet ümmet olmadığı sürece daha çok sorunlarla karşılaşacağız!.. Bir türlü güçlerini birleştiremeyen, ne yapacağını bilmeyen bir toplum haline geldik!.. Sahabelerle yarışması gerekenler bugün birbirleriyle apartman daireleriyle yarışıyor!..
 
Zihinlerimiz işgal altındadır. Zihni işgal altında olanlar Kudüs’ün işgalini nasıl kaldıracak!.. Cep telefonlarıyla samimi olanlar, Allah’ın kitabı ile samimi olamıyorlarsa, internette gezindikleri zaman kadar Allah’ın kitabında gezinmiyorlarsa vay hallerine!… Süper Lig kupası, Ziraat Türkiye Kupası, şampiyonluk kupası derken; Ahiret kupası unuttuk!!!
 
Ahlaki noktada kıyametimiz kopmuştur!.. Ben ölünce, sen ölünce, biz ölünce başkalarının kıyameti kopmuş kimin umurunda!!! Öldükten sonra iki şey söyleyeceğiz. “İyi ki yapmışım”, “Keşke yapmasaydım” Son zamanlarda Peygambersiz bir Kur’an, Kur’ansız bir İslam projeleri üretenler var!!! Müslüman gibi ölmek için Müslümanca yaşamak gerek!… İslam’ı yaşamada son on yılın bile gerisindeyiz. Dün doktor konumunda olanlar bu süreçte hasta rolü oynuyor!… 
 
Ahmed Kalkan hocanın sunumundan sonra, Abdullah Bitim’in neşit okumasıyla program devam etti. Kalemder’in kısa tanıtımı ve faaliyetlerini konu alan bir slayt gösterisi yayınlandı. Program Abdullan Bitim’in okuduğu neşitlerle sona erdi.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN