Kahire'de Kutub ve Kardavi'nin kitaplarına yasak

Mısır Kültür Bakanlığı Kahire Kitap Fuarı'nda Seyyid Kutub ve Yusuf Kardavi'nin eserlerine izin vermedi.

31-01-2015


Mısır'ın başkenti Kahire'de 28 Ocak'ta başlayan Uluslararası Kitap Fuarı'nda İhvan'ın ilk mürşidlerinden Seyyid Kutub ile Katarlı alim Yusuf Kardavi'nin kitaplarının satışı yasaklandı.

Kahire'de kurulan ve bölgenin en büyük kitap fuarı olan Uluslararası kahire Kitap Fuarı'na bu yıl Kültür Bakanlığı tarafından Kardavi ve Kutub'un kitaplarına getirilen yasak damgasını vurdu. Mısır medyasında yer alan haberlere göre Kültür Bakanlığı bu yıl Kardavi ve Kutub'un kitaplarının satışına izin vermedi.

Kardavi'nin kitaplarının Mısır'daki yayın haklarını elinde bulunduran Dar'ul Şuruk Yayınevi, bu yıl fuardaki standında Kardavi'nin eserlerine yer vermedi. Yayınevi yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yapmazken medya kitapların fuara getirilmesine Mısır Kültür Bakanlığı'nın izin vermediğini yazdı.

Fuarın yasaklı bir diğer yazarı ise Seyyid Kurub oldu. İhvan'ın kurucu başkan Hasan El Benna'dan sonra başkanlığını üstlenen Seyyid Kutub'un başta Kur'an tefsiri Fi Zilal'il Kur'an olmak üzere çok sayıda eseri bulunuyor ancak bu sene fuar ziyaretçileri Kutub'un eserlerini göremedi.

DARBE YÖNETİMİ KASSAM TUGAYLARI TERÖR LİSTESİNE EKLEDİ

Darbe yönetimi, İsrail'e karşı mücadele eden Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin Kassam Tugayları'nı terör örgütleri listesine ekleyerek, ülkedeki faaliyetlerini yasakladı.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Kahire'de   #Kutub   #ve   #Kardavi'nin   #kitaplarına   #yasak   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN