Kadın hakimden İslami değerlere ağır hakaret

Naciye Sönmez isimli dâvacıyı çarşaflı olduğu gerekçesiyle duruşma salonundan çıkarmak isteyen kadın hakim, "Sizin Allah'ınız ve Allah'ınızın kanunları burada geçmez" diye bağırdı.

22-05-2009


Naciye Sönmez isimli dâvacı, bir dâva için gittiği Fatih Adliyesi'nde çarşaflı olduğu gerekçesiyle mahkeme salonundan kadın hakim tarafından kovuldu. Mahkeme Başkanı Hakim Ayla Kara, boşandığı kocası hakkında açtığı tazminat davasının duruşmasına katılan Naciye Sönmez'in çarşaflı olduğunu görünce önce uyardı, ardından da çarşafını çıkarmasını istedi.

İddiaya göre hakim, çarşafını çıkarmaması durumunda duruşma yapmayacağını söyledi. Bunun üzerine şikayetçi olan Naciye Sönmez, peçesini açarak yüzünün görünmesini sağladı. Ancak bu da hakim Ayla Kaya'yı tatmin etmedi. Hakim, "Böyle olmaz! Bütün çarşafını çıkaracaksın." diyerek Sönmez'i azarladı. Neye uğradığını şaşıran genç kadının, çarşafını çıkaramayacağını söylemesi üzerine hâkim Kaya, "Atatürk ilke ve kanunlarına göre seni böyle kabul edemem, yargılama başlayamaz." dedi.

Bunun üzerine Sönmez, "Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında böyle bir şey yok. Düşüncelerinizi uygulayabilmek için Atatürk'ün arkasına sığınmayın. Atatürk'ün hanımı çarşaflıydı, sizin gibi yapmıyordu." diyerek tepki gösterdi.

SENİN ALLAH'ININ KANUNLARI BURADA GEÇMEZ!

Davaya başlamayacağını yineleyen Ayla Kaya ise "Sizin Allah'ınız ve Allah'ınızın kanunları burada geçmez." diye bağırdı.

Kaya, çarşaflı olduğu için ertelettiği duruşmanın tutanaklarını yazdırmaya başlayınca Sönmez, dışarıdaki insanlara "Bu rezalete şahit olun." diye bağırdı. Bunun üzerine Hakim Kaya, "Terbiyesiz, ahlaksız, ukala." diyerek hakaret etti.

Naciye Sönmez, gördüğü muamele karşısında adeta şoke olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti hâkimlerinin insanların kılık kıyafetine göre değil, önüne gelen dava dosyalarına göre yargılama yapması gerektiğini ifade etti.

Sönmez, "Davaya bakan hakim konuyu unuttu, yarım saat benim çarşafımla ilgilendi. Bir hakime yakışmayacak kelimeler söyledi. Örtünmem benim dinimin gereğidir." diye konuştu.

Hakim Kaya ise bu konuda konuşmak istemediğini belirterek, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

(İslam ve Hayat / Zaman)

 

Etiketler : #Kadın   #hakimden   #İslami   #değerlere   #ağır   #hakaret   
YORUMLAR
  • HUSEYIN SASMAZ   29-05-2009 18:31

    GENELDE TUM MUSLUMANLARA OZELDE TURKIYE MUSLUMANLARINA..... Ey Turkiye cumhuriyetine tabii olan ve muslumanim diyenler!!! Daha ne duruyorsun bilmemki..... Sen Allah'a inandigini soyleyen kisi,bu ne bicim Allah'a inanmak... Sen Cennet'i talep ediyorsundur birde... Bu isler havaleyle olmuyor kardesim. Eskilerin basina gelen sizin basiniza gelmeden kolayca cennet'e girivereceginizimi dusunuyorsun.diyor cenabi Allah kuranda. Bakiyoruz eskilerin basina neler gelmis diye,birde ne gorelim suleyman as mahpuzhane,omer ra bicaklanmis Muhammet sas namaz kilarken sirtina deve iskembesi dokulmus,taslanmis ,yasir ailesi parcalanarak olmus.daha bir coklari bunlar gibi iskence gormusler. Sen otur Allaha havale et,et,et bakalim .... Bir toplum nefislerindekileri degistir medikce ben o toplumun halini degistirici degilim .demiyormu Allah. Bir munkeri gordugunde once elinle degistir degistiremezsen dilinle onunlada yapamazsan bugz et o da imanin en zayif olanidir demiyormu muhammet sas. Bir toplum benim dinimi (ULUHIYETIMI) Yer yuzune hakim kilma calismalarina girismezse o toplumun yerine baska toplum getiririm.demiyormu.Allah. Bir uc kurus icin ustayi dinliyorsunda niye seni yaratani dinlemiorsun.... PES DOGRUSU... YAZIK KI NE YAZIK...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN