İzzet Şahin'in gözaltı süresi uzatıldı

İşgalci Siyonist rejim askeri mahkemesi, İHH İnsani Yardım Vakfı Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin’in hukuksuz gözaltı süresini 8 gün daha uzattı.

13-05-2010


İşgalci Siyonist rejim askeri mahkemesi, İHH İnsani Yardım Vakfı Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin’in hukuksuz gözaltı süresini 8 gün daha uzattı. 

27 Nisan 2010 tarihinden beri gözaltında tutulan Şahin’in üçüncü duruşması bugün İşgalci Siyonist rejim askeri mahkemesi Salem Şumrun’da yapıldı. Mahkeme, duruşmayı 20 Mayıs 2010 tarihine erteledi.

Avukat Cihat Gökdemir, “İşgalci Siyonist rejim Genelkurmay İstihbaratı, Şahin’in serbest bırakılmaması için mahkemeye baskı yapıyor. Türkiye, siyasi baskı yapmazsa Şahin’i serbest bırakmayacaklar. Hukuki olarak yapabileceğimiz çok fazla bir şey olmadığını anladık” dedi.

Şahin’in durumunu yerinde görmek için Kudüs’e giden Türk avukatlar Cihat Gökdemir ve Gülden Sönmez, İzzet Şahin’in durumu hakkında da bilgi verdiler.

Şahin’in mahkûm olmamasına rağmen 17 gündür 4.5 m2lik bir hücrede tutulduğunu belirten Gökdemir, “Şahin’in elleri ve gözleri sürekli bağlı, ayaklarına zincir bağlamışlar. Şahin’i duvarları sorunlu, yaslanılmayacak şekilde, içerisinde yatağı olmayan, 4,5 m2lik bir hücrede tutuyorlar. 

Türkiye’de bir insanın hücreye atılması için cezaevinde ağır bir disiplin suçu işlemesi lazım. Öyle bir durumda da mahkûmu ancak 7 gün hücrede tutabilirsiniz. İşgalci Siyonist rejimin yaptığı uluslar arası insan hakları hukukuna aykırı bir uygulama” diye konuştu.

Şahin’in karşısında Türk avukatları görünce moral bulduğunu ifade eden Gökdemir, “İşgalci Siyonist rejim  güvenlik güçleri, İzzet Şahin’i gözaltına aldıklarında ilk otuz saat bırakın yemeği bir bardak su bile vermemişler. Şahin’i ziyaret ettiğimizde moral motivasyon buldu. Biraz kendini toparladı” dedi.

(Kaynak: ihh.org.tr)

Etiketler : #İzzet   #Şahin'in   #gözaltı   #süresi   #uzatıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN