İtidal'den yeni kitap: "Türkiyeli Müslümanlar ve İstikamet Krizi"

İtidal Yayınları, Şükrü Hüseyinoğlu'nun "Türkiyeli Müslümanlar ve İstikamet Krizi" adlı kitabını okuyucuyla buluşturdu. Kitap, son dönemlerde Türkiye'deki İslami çevrelerde gözlenen perspektif değişimlerini ve temel İslami iddiaların terki sorununu ele alıyor ve istikamet hatırlatmasında bulunuyor. İtidal Yayınları, Şükrü Hüseyinoğlu'nun "Türkiyeli Müslümanlar ve İstikamet Krizi" adlı kitabını okuyucuyla buluşturdu. Kitap, son dönemlerde Türkiye'deki İslami çevrelerde gözlenen perspektif değişimlerini ve temel İslami iddiaların terki sorununu ele alıyor ve istikamet hatırlatmasında bulunuyor.

21-05-2013


İslam ve Hayat


 İtidal Yayınları, Şükrü Hüseyinoğlu'nun  "Türkiyeli Müslümanlar ve İstikamet Krizi"  adlı kitabını okuyucuyla buluşturdu. Kitap, son dönemlerde Türkiye'deki İslami çevrelerde gözlenen perspektif değişimlerini ve temel İslami iddiaların terki sorununu ele alıyor ve istikamet hatırlatmasında bulunuyor.

Kitabın arka kapağında şu ifadeler yer alıyor:

"Yaşadığımız coğrafyada bilindiği üzere şirkin kurumsal egemenliği söz konusudur. Allah’ın dini ancak egemen şirkin müsaadesi kadar toplum hayatında belirleyici olabilmekte, vücuda getirdiği Bizantinist müesseselerle Allah’ın dinini tanımlayan ve onu temsil etme iddiasında olan da bizatihi egemen şirk olmaktadır.

Kısacası bu coğrafyada Allah’ın dini hakim değil mahkumdur. Belirleyen değil belirlenendir. Egemen şirkin vesayeti altındadır.

İşte böylesine büyük bir saptırmanın ve zilletin yaşandığı bu coğrafyanın Müslümanlarının temel imtihanı da, Allah’ın dinini vesayet altına alan ve onu kendi çizdiği sınırlara mahkum eden bu egemen şirke karşı tutumları, bu konudaki akidevi duruşları olmuştur.

Çeşitli dönemlerde yönetici kadrolarının değişmesiyle topluma ve toplumun değerlerine yönelik yaklaşımları farklılık gösterebilse de, kurumsal olarak temel cahili niteliği değişmeyen, Allah’ın dinine teslim olmak yerine onu tanımlayıp teslim almaya yönelik politikaların devam ettirildiği mevcut işleyişe karşı durulması gereken yer konusunda, her dönem Müslümanlar arasında “istikamet krizleri” yaşandığını görmekteyiz.

Rabbimiz günleri insanlar arasında dolaştırmakta, bizleri imtihan etmektedir. Bu imtihanda kazananlardan olmak, istikamet üzere olma ve istikamet üzere kalma bilincini taze tutmayı gerektiriyor. Bu tazeliği sağlayacak en büyük azığın da, baştan sona bir istikamet öğretisi olan, Allah Rasulü’nün (s) de istikamet öğretmeni olan Kur’an-ı Kerim’i aksatmadan, hayatla irtibatını koparmadan sürekli okumak olduğunu bilmeliyiz. "

Genel Dağıtım: Madve Yayınları
Prof. Kazım İsmail Gürkan Cad. Üretmen Han No:22/3 Cağaloğlu / İSTANBUL
Tel: 0212 513 60 54

Etiketler : #İtidal'den   #yeni   #kitap:   #Türkiyeli   #Müslümanlar   #ve   #İstikamet   #Krizi   
YORUMLAR
  • fatma ceren   24-05-2013 20:52

    Şu sıralar -konu itibariyle- ilk sırada yazılmaı zorunlu kitap buydu belki. Sapmanın ve saptırmanın kol gezdiği, saptırıcıların öncelendiği ve sevimli gösterildiği bu dönemde; bu eseri Rabbim hepimize faydalı kılsın inşaallah. Sizinde ecirlerinizi fazlasıyla versin. Selamlar.

  • Ş. Hüseyinoğlu   21-05-2013 19:48

    Ve aleykum selam Ömer kardeşim. İlginiz için teşekkür ediyorum. Rabbim cümlemizin emeklerini bereketlendirsin.

  • Ömer Karakaş   21-05-2013 11:02

    Selamun aleykum Şükrü abi. Yangında İlk Kurtarılacak gibi istikamet gösteren ve istifade edeceğimiz bir kitap olduğunu düşünüyorum. Yeni saptırıcılara karşı yeni uyarılar ile toplumsal bir iyiliği emir ve kötülükten alıkoyma sorumluluğu yerine getiriyorsunuz. Allah emeklerinizi bereketlendirsin.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN