İtidal'den yeni kitap: İslam'a İlk Adımlar

İtidal Yayınları, yeni bir kitapla okuyucuyla buluşmaya hazırlanıyor. İslam'ın giriş konularını gençlerin ve halkın anlayacağı bir dille ele alma iddiasındaki "İslam'a İlk Adımlar" adlı kitap Şükrü Hüseyinoğlu'na ait. Kitap davet çalışmalarında bir boşluğu doldurmayı amaçlıyor.

03-03-2014


İslam ve Hayat
 
İtidal Yayınları, yeni bir kitapla okuyucuyla buluşmaya hazırlanıyor. İslam'ın giriş konularını gençlerin ve halkın anlayacağı bir dille ele alma iddiasındaki "İslam'a İlk Adımlar" adlı kitap Şükrü Hüseyinoğlu'na ait.  Kitap davet çalışmalarında bir boşluğu doldurmayı amaçlıyor.
 
Kitabın arka kapağında şu ifadelere yer veriliyor:
 
"Öncelikle İslam'ın, kavmi veya coğrafi aidiyetler gibi ana-babadan devralınan kalıtsal bir aidiyet değil, bilinçli tercihe dayalı bir akide ve hayat nizamı olduğunu bilmemiz gerekir. Bu gerçeğe rağmen bugün gerek içerisinde yaşadığımız toplumda gerekse diğer coğrafyalarda İslam'ın daha çok kalıtsal bir aidiyet olarak algılandığını ve o şekilde yaşatıldığını görmekteyiz.
 
Bugün hakim din anlayışlarının, insanları yalnızca Allah'ın ölçülerini ölçü edinmeye dayalı tevhid akidesine yöneltmediğini, çok kültürlülüğe, çok kutsallılığa zemin hazırladığını görmekteyiz. Bunun temel sebebi "La" bilincinin önemli ölçüde unutturulmuş veya yatağından saptırılmış olmasıdır. Tevhid akidesi olarak, salt "Allah'tan başka yaratıcı olmadığı" inancı öğretilmektedir. Tevhid akidesi bu şekilde asli anlamından uzaklaştırılmakta ve hayata dair iddialarından koparılmaktadır.
 
Oysa İslam’ın akidesi hayatın bütününe dair sözü ve iddiası olan öğretidir ve bu akide Yüce Allah’ın sözünün üzerinde bir söz, hükmünün üzerinde bir hüküm tanımama esasına dayanmaktadır. Akide açık ve nettir. Akidede siyah ve beyaz alanlar vardır, griye, muğlaklığa yer yoktur. Akidede gri bırakılan her alan, şirkin filizlenme imkanı bulacağı bir alan olacaktır."
 

Etiketler : #İtidal'den   #yeni   #kitap:   #İslam'a   #İlk   #Adımlar   
YORUMLAR
  • hikmet erturk   25-07-2014 07:12

    Kitap haberini yeni gördüm.Şükrü kardeşimiz oldukça gayretli Allah gayretlerini inşallah salih amel olarak yazsın.Şükrü kardeşimizin kitaplarından oldukça fazla faydalandığımı söylemeliyiz.Özellikler davet çalışmalarında bulunan kardeşlerimize tavsiye ediyorum.Okuyucuların memnuniyetine bizzat şahit olmaktayım.Allah tekrar razı olsun inşallah çalışmalarınızı bereketlendirsin kardeşim.

  • Ş. Hüseyinoğlu   07-03-2014 22:12

    Allah razı olsun kardeşim.

  • mbozac   07-03-2014 16:47

    kardeşim hayırlı olsun, bereket versin rabbim.. ilk adımları takip eden sabır ve sebatlı adımları nasip etsin

  • Ş. Hüseyinoğlu   04-03-2014 20:23

    Fatih kardeşim ilgin ve duaların için teşekkür ediyorum. Dualarımız müşterek olsun inşaallah.

  • Fatih Pala   04-03-2014 15:40

    Kendisine hamd ederek söze başladığımız Rabbimiz mübarek eylesin ağabey yeni çalışmanı. Umduğuna erdirsin. Ecrini bol eylesin. Faydalı olmasını temenni ederim. İsmi, muhtevasını da yansıtıyor. Tez elden ulaşıp okumayı isterim nasip olursa. Dua eder, dua beklerim ağabeyim...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN