İstismara bak: 27 Mayısçılar, darbelerini öven hutbe okutmuşlar

Milli Birllik Komitesi'nin (MBK), halkın desteğini kazanmak için 27 Mayıs askeri darbesinin birinci yıldönümünde hutbe okuttuğu ortaya çıktı.

27-05-2008


İslam ve Hayat

Allah'ın dinini hayat alanlarından uzaklaştırmayı temel gaye ve hedef edinmiş olan ve fakat bunun yanında dini politik, askeri ve ekonomik çıkarları için istismardan hiçbir zxaman vazgeçmeyen laik sistemin darbecileri de bu yolda yürümüş. 27 Mayıs askeri darbesinin birinci yıldönümünde Milli Birllik Komitesi'nin (MBK) halkın desteğini kazanmak için hutbe hazırlattığı ortaya çıktı.

Toplumsal Tarih Dergisi'nde yayınlanan ve Dünya Bülteni haber portalında yer alan belgelere göre, "27 Mayıs inkilabının önemi hakkında' başlıklı hutbede, Celal Bayar'ın, Adnan Menderes'in ve diğer Demokrat Partililerin, dünyada ve ahirette cezalarını çekeceği öne sürülüyor.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof. İsmail Kara'nın günyüzüne çıkardığı belge, iki sayfa ve hem Arapça hem de Türkçe.

Toplumsal Tarih Dergisi'ninbu ayki sayısında yayınlanan belgeye göre, hutbe, 'Kahraman Ordumuzun hummalı gayretleri cümlemizin malumudur' diye başlıyor.

Hutbede, Türk milletinin haksızlıklara tahammülü olmayan bir millet olduğu belirtiliyor, Milli Birlik Komitesi'nin (MBK) de bu milleti temsil ettiği iddia ediliyor. Türkiye'nin imanda birlik, vatanda da dirlik'e ihtiyacının olduğu anlatılan hutbe, şöyle devam ediyor:

"O halde aziz cemaat, biz de millet olarak, köylü ve şehirli, hepimiz elbirliğiyle, Milli Birlik Komitemi'ze, ordumuza müzahir olmalıyız. Geceli gündüzlü çalışmalıyız. Bu yolda bizim çalışmalarımız vatani bir vazifedir."

Hutbenin Arapça bölümünde ise Demokratlar, doğrudan ya da ima yoluyla, 'zalim', 'gasıp', 'hukuk tanımayan', 'dünya ve ahiret cezasını hak etmiş kişiler' olarak gösteriliyor ve sonra da mealen şöyle deniyor: "Ey Allah'ın kulları, sadedede gelirsek, Yüce Allah şöyle buyurmuştur: "Artık bugün (hesap günü) hiç kimseye zerrece zulmedilmez ve siz ancak yaptıklarınızın cezasını çekeceksiniz" Yasin suresi - ayet meali

İsmail Kara bu belgeyi, Arap Edebiyatı profesörü Turan Aslan'ın Denizli'nin Buldan ilçesinde bir kütüphanede keşfettiğini ve kendisine de 2004 yılında verdiğini belirtiyor.

Prof. Kara, yazısında, 27 Mayıs'ı izleyen günlerde İstanbul Müftüsü'nü ziyaret eden MBK'nın üç üyesiyle, İstanbul Emniyet Müdürü'nün, müftüye, ihtilali mahsus Cuma günü yaptıklarını, ihtilalin gayesinden birinin de dini takviye etmek olduğunu söylediklerini de aktarıyor.

Etiketler : #İstismara   #bak:   #27   #Mayısçılar   #   #darbelerini   #öven   #hutbe   #okutmuşlar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN