İşte bâtıl Batı gerçeği: Polonya’da yılda 7 bin 500 bebek alkolik doğuyor

Polonya’da yılda 7 bin 500 bebek alkol problemiyle dünyaya geliyor. Fetal Alkol Sendromu görülen bu bebeklerden bazılarıysa anneleri sarhoş şekildeyken doğuma alındığından sarhoş doğuyor.

26-02-2018


Kanlarında 4.5, 3, 2       promil alkolle doğan bebekler hastanede yaşam savaşını kazansalar bile ömür boyu zihinsel, biyolojik ve psikolojik problemlerle mücadele ediyor. 
 
Gebelerin yüzde 15-30'u alkol kullanıyor
 
Alkol tüketiminin yüksek olduğu ülkelerden Polonya’da her yıl 7 bin 500 bebek Fetal Alkol Sendromu’nun yol açtığı zihinsel ve fiziksel anomalilerle doğuyor. Konuya ilişkin olarak İHA’ya açıklamalarda bulunan Devlet Alkolle Mücadele Ajansı (Pastwowa Agencja Rozwizywania Problemw Alkoholowych) Direktörü Krzysztof Brzozka Polonyalı kadınların yüzde 15 ile yüzde 30’nun gebelik sürecinde alkol kullandığını belirtti.
 
7 bin 500 bebek alkolün neden olduğu hastalıklarla doğuyor
 
Yürüttükleri araştırmalarda anne adaylarının çekindikleri için kendilerine yöneltilen soruları dürüstçe yanıtlamadıklarından net bir rakam vermelerinin mümkün olmadığını ifade eden Krzysztof Brzozka, ülkede her yıl 7 bin 500 bebeğin alkol kullanımının yol açtığı Fetal Alkol Sendromuyla dünyaya geldiğini söyledi. Brzozka, beyin ve sinir sisteminde kalıcı hasar, konjenital kalp hastalıkları, böbreklerde kalıcı hasar, yüzde şekil bozuklukları, zeka geriliği, konuşma, hareket ve benzeri becerilerde gecikme gibi pek çok soruna yol açan bu sendromun etkilerinin bir kısmı cerrahi müdahale ve yıllar süren rehabilitasyonlarla azaltılabilse de, bebeklerin ömür boyu zihinsel, biyolojik ve psikolojik sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldığını belirtti.
 
Kanında 4.5 promil alkolle doğdu
 
Polonya’nın Tomaszow Mazowiecki kasabasında bir erkek bebeğin 4.5 promil, Lodz şehri yakınlarındaki Glowna kasabasında bir başka bebeğin kanında 3 promil alkolle dünyaya gelmesi örneğinde olduğu gibi sarhoşken doğuma alınan anneler nedeniyle bazı bebeklerin “sarhoş doğduğunu” ifade eden Brzozka, doktorların mücadelesiyle hayata tutunmayı başaran bu bebeklerin ailelerinden alındığını, “sarhoş annelerin” ise çocuğun hayatını ve sağlığını tehlikeye attığı için hapis cezasıyla yargılandığını söyledi.
 
(İslam ve Hayat / Haber 7)

Etiketler : #İşte   #bâtıl   #Batı   #gerçeği:   #Polonya’da   #yılda   #7   #bin   #500   #bebek   #alkolik   #doğuyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN