İstanbullu bir grup Müslüman iftarda buluştu

Eminönü'nde İslami çalışmalar yürüten Müslümanlardan Yüksel Yılmaz ve arkadaşlarının 15 Haziran Çarşamba günü vermiş olduğu iftar programı güzel bir katılım ile gerçekleşti.

18-06-2016


İslami şahsiyetin inşası yönünde Kurani ölçüler kapsamında dersler gerçekleştiren, Yılmaz'ın Büyük Valide Han'da ki davetine şehiriçi ve şehir dışından İslami kuruluş temsilcileri ve Kur'an halkaları gruplarından oluşan Müslümanlar katıldı.

İftar ve akşam namazının ardından katılımcılar arasında bulunan; İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Aydın, Kalem-Der Başkanı Ahmed Kalkan, İktibas Dergisi yazarlarından Abdullah Pamuk, Kur'an Nesli İlim Merkezinden Şükrü Hüseyinoğlu, Köklü Değişim Dergisi yazarlarından Musa Bayoğlu, İzzet Doğan, Rıdvan Dinçer, Yasin Aydoğan ile Dr. Turgut Karagöl kısa birer konuşma yaptı.

Ramazan ayının ümmetin birlikteliği ve dirilişine vesile olması temennilerinin geçtiği konuşmaların ardından çay ikramı ve sohbet ile davet son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler : #İstanbullu   #bir   #grup   #Müslüman   #iftarda   #buluştu    
YORUMLAR
  • Yüksel Yılmaz    19-06-2016 08:34

    Evet. Hareketsiz bir toplum olduk. Ama bu hareketsiz olduğumuz anlamına gelmez. Spordan uzağız ama hayatın koşuşturmacası bizim icin zaten bir spor. Diyetten ziyade doymadan kalkabilmeyi becersek daha iyi ama bu noktada zaafiyetlerimiz var. Ama menümüzü sade tutmaya çalıştık. Geçen sene bayanlar vardı ama bu sene böyle karar aldık. Yoksa başka bir sebebi yok. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

  • Fatma Ceren   18-06-2016 23:47

    Güzel organizasyonlardan aynı manzaralar.. Fakat bu karalerde senelerdir değişmeyen bir şey var o da şu ki; neden yarım dünya şeklindeki müslümanlar hala formlarını bu çizgide koruma hususunda bu kadar ısrarcılar? Fotoda bayanlar yok o sahaya zaten girmiyorum ama oruç tutan, oruçluyken açın halinden anlayan bir topluluğun önce o şekli şemalleri değiştirmeleri lazım değil mi? Zira daha görüntüyü değiştirmeden içeriğin değişiminden bahsetmek iddiada kalır.Boğazlar dizginlenmeden nefisler kontrol edilemez.. Ve söz ile eylem birbirine uymadıkça inandırıcılıktan söz etmek mümkün değil. Ve insanlar önce o söz sahiplerine dışarıdan şöööyle bir bakıverir. Lütfen bayanlar beyler, bütün bu iddiaların öncesinde biraz spor biraz diyet..

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN