İstanbul’da Arapça kitap fuarı

Sultanahmet'teki Kızlarağası Medresesi’nde Türkiye Arapça Kitap Fuarı açıldı. Yazarlar Birliği ve Haşimi Yayınları’nın organize ettiği fuar Arap ülkelerinden yayıncıları İstanbul'da buluşturdu. Fuarda; edebiyat ve din alanında yayınlanan Arapça kitapların yanı sıra Türkçe'den çevrilen eserleri bulmak mümkün.

16-02-2016


İstanbul'da Türkiye Yazarlar Birliği ve Haşimi Yayınları işbirliğiyle Türkiye Arapça Kitap Fuarı açıldı. Sultanahmet Kızlarağası Medresesi'ndeki fuara Suriye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Fas ve Kuveyt gibi birçok Arap ülkesinden onlarca yayınevi katıldı.

Kültür, sanat, edebiyat ve din alanlarında yayınlanan binlerce Arapça eseri okurlarla buluşturan fuarda Türkçe’den çevrilen eserler de var. Fuarın açılış töreninde konuşan Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, bu tür etkinliklerin Arap dünyası ile Türkiye arasındaki bağların yeniden kurulması noktasında rol oynayacağını vurguladı. Bıyıklı şu sözleri sarfetti: 

“Bizim medeniyet dilimiz olan Arapçamızla alakalı akademik çalışmalar yapanların yeni eserlere ulaşabileceği bir fuar bu. Bunun en güzel yanı özellikle İstanbul’da yaşayan 1 milyona yakın Arap kardeşimizin ihtiyacına cevap vermek. Arap dünyasındaki yazarların Türkleri, Türklerin de Arapları tanıması açısında iyi bir başlangıç.”

 

Gelecek yıllarda kapsamının daha da geliştirilerek geleneksel bir hale getirilmesi planlanan fuara ilgi yoğun. Fuar, Prof. Dr. Tarık Nur Muhammed, Omar Chabani, Ali Ghandour, Burhan El Nifati, Mohamad Wasim Baydoun gibi yazar ve yayıncıların yanı sıra birçok akademisyenin söyleşi ve imza günlerine de ev sahipliği yapacak. Arapça Kitap Fuarı, 21 Şubat'a kadar Türkiye Yazarlar Birliği Kızlarağası Medresesi'nde ziyarete açık olacak.

Etiketler : #İstanbul’da   #Arapça   #kitap   #fuarı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN