İsrail'i söndüren uçaklar, İdlib'i söndürmüyor

“İsrail”deki orman yangınına söndürme uçakları gönderen Türkiye’nin İdlib’de ekili araziler yangın bombaları ile yakılırken hareketsiz kalması ağır şekilde eleştiriliyor.

30-05-2019


Rusya ve Esed rejimi, sivilleri vahşice bombalıyor. Onlarca köy haritadan silinirken dünyanın gözü önünde ve Türkiye’nin gözetiminde savaş suçu ve kıyım işleniyor. Haftalardır hastaneler, pazar yerleri ve sivil yerleşim alanları bombalanıyor. “İsrail”deki orman yangınına söndürme uçakları gönderen Türkiye’nin İdlib’de ekili araziler yangın bombaları ile yakılırken hareketsiz kalması ağır şekilde eleştiriliyor.
 
İdlib'in güneyindeki Halsa beldesinin ekili alanları Esed rejiminin yangın bombaları ile saldırısı sonucu yanıyor. Bölge halkı ve sivil savunma yangına müdahale etmeye çalışıyor. Esed rejimi 'açlık bombası' adı verilen bombalarla ekili alanlara saldırılarını son haftalarda yoğunlaştırdı.
 
Rusya ve Esed rejiminin, dün "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ne düzenlediği hava saldırılarında 13 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda sivil yaralandı.
 
Suriye'de Esed rejimi ve müttefiki Rusya, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"n dün düzenledikleri hava saldırılarında 13 sivilin ölümüne, çok sayıda sivilin yaralanmasına sebep oldu.
 
Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, hava saldırılarında El Bara'da 3, El Habit'da 3 ve Serce köyünde 7 olmak üzere toplam 13 sivil hayatını kaybetti. Çok sayıda sivil de yaralandı.
 
Böylece vahşi Esed rejimi ve destekçilerinin dün akşam saatlerinden itibaren gerçekleştirdiği saldırılarda ölenlerin sayısı 20'den 33'e çıktı.
 
Muhaliflere ait uçak gözlem evinden el Habit köyüne yönelik hava saldırısına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, saldırıların Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından düzenlendiğine işaret edilerek, "Lazkiye'deki Hımeymim Üssü'nden Rus savaş uçakları kalkış yaptı." ifadesi kullanıldı.

Etiketler : #İsrail'i   #söndüren   #uçaklar   #   #İdlib'i   #söndürmüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN