İspanya'nın çifte standardı eleştiriliyor

İspanya Hükümeti geçmişte “tarihi bir hata işlendiğini” belirterek 1492 yılında İspanya’dan sürülen Yahudi nüfusu geri çağırdığını açıkladı. İspanyol El Mundo gazetesinde tarihçi Henry Kamen bu haber üzerine sürgün edilen 300 bin Müslüman içinde aynı açıklamaların yapılması ve haklarının geri verilmesi gerektiğini yazdı.

24-03-2014


İspanya Hükümeti geçmişte “tarihi bir hata işlendiğini” belirterek 1492 yılında İspanya’dan sürülen Yahudi nüfusu geri çağırdığını açıkladı.
 
Halk Partisi (PP) hükümeti sürgün edilen Yahudilerin soyundan gelenlere vatandaşlık vereceğini de duyurdu.
 
İspanyol El Mundo gazetesinde tarihçi Henry Kamen bu haber üzerine sürgün edilen 300 bin Müslüman içinde aynı açıklamaların yapılması ve haklarının geri verilmesi gerektiğini yazdı.
 
"Hükümetin unuttuğu bir şey var: 1609 yılında İspanya’dan 300 bin Müslüman sürgün edildi. Sürülen Müslümanlar da tıpkı Yahudiler gibi İspanya topraklarında yaşamış olan kişilerdi. Neden İspanya hükümeti Müslümanların kovulmasının da “tarihi bir hata” olduğu yönünde bir açıklama yapmıyor? Yalnızca Fas’ta sürgün edilen Müslümanların köklerinden gelen tam 600 aile yaşıyor ve haklarını almak için hala mücadele ediyorlar.
 
İspanya 1492 sürgünlerine sunduğu jestin aynısını 1609 sürgünlerine de sunmalıdır. Bu gerçekleşmediği takdirde İspanya’nın itibarı zedelenecek ve hükümetin gerçek niyeti sorgulanacaktır."
 
(TRT Haber / El Mundo)

Etiketler : #İspanya'nın   #çifte   #standardı   #eleştiriliyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN