İslâm dünyasında çocuk olmak

Medeni(!) sayılan Batılı ülkelerde çocuklar, çocukluğunu doya doya yaşarken; emperyalistlerin işgali altındaki İslam topraklarındaki çocuklar ise oyun oynamaktan mahrum.

17-08-2009


Medeni (!) sayılan sömürgeci Batılı ülkelerde çocuklar, çocukluğunu tepelerinde bombalar uçuşmadan yaşama şansına sahipken; işgal altındaki topraklarındaki çocuklar ise çocukluğunu yaşayamamanın ızdırabı içinde. Başta Filistin, Irak, Afganistan, Çeçenistan, Pakistan, Keşmir, Somali olmak üzere birçok İslam ülkesinde çocuklar zor şartlar altında yaşamlarını sürdürürken, çoğu şeyden mahrum. Ne gıda, ne giyim, ne de bir bardak içecek temiz su bulabiliyorlar.

DİRENİŞİN YİĞİT FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARI
Filistinli çocuklar, tepelerinde uçan terör devleti İsrail’in uçakları yüzünden özgürce evlerinin önündeki bahçelerde oynamaktan bile yoksun. Her şeye rağmen Filistinli çocuklar İsrail’in öldürücü silahları altında oyun oynamak için sokaklara, meydanlara çıkarak uçurtma uçurabiliyor, terör devletine karşı protesto gösterilerinde bulunabiliyor. 20 gün süren Gazze saldırısında şehid olanların çoğunluğunu çocuklar oluşturmuştu. Savaşın şimdilik ertelenmesini fırsat bilen Gazzeli çocuklar, uçurtma uçurmanın, dışarıda oynamanın zevkini tadıyorlar.

KİRLİ SAVAŞIN MAĞDURU IRAKLI ÇOCUKLAR
Katil Bush yönetiminin olmayan kitle imha silahlarını bahane ederek Irak’a saldırmasından sonra, savaşın en büyük mağdurları çocuklar ve kadınlar oldu.

Sokakta oyun oynamaları bile yasaklanan Iraklı çocuklar, ABD askerlerini görünce kapıları kapatmak zorunda kalıyorlar. Silahlarına güvenen aşağılık işgalci askerler dışarıda ya da bir evin kapısının önünde küçük bir çocuk gördüğünde silahı doğrultuyor. Kirli savaş yüzünden çok sayıda Iraklı çocuk işgal güçlerinin bombaları altında kalarak hayatını kaybederken, çok sayıda çocuk da yaralandı. Iraklı çocuklar, aşağılık savaşın bir an önce bitmesini ve katil askerlerin topraklarından çekilmesini bekliyor. İşgalciler olduğu sürece onlara oyun ve huzur olmayacak.

SAVAŞLA BÜYÜYEN AFGANLI ÇOCUKLAR
ABD ve NATO işgali altındaki Afganistan’da ise çocuklar, evlerinden çıkamıyor. Özgürce uçurtma uçuramıyor, bisiklet süremiyorlar. Bir araya gelip oyun oynama lüksünden mahrumlar. Her an korku içindeler. Tepelerinde adeta ölüm bombaları uçuşuyor. Her an tepelerinde bomba yağdıran işgal devleti uçaklarının hedefinde olmaları onları oyunlarından mahrum bırakıyor. Havanın karardığı anlarda evlerinden dışarı çıkan çocuklar, ansızın tepelerinde yükselen işgal uçaklarının füzeleriyle canlarından olabiliyorlar. Afganistan’daki birçok hastane, oyun oynarken ABD uçakları tarafından vurulmuş, yaralı çocuklarla dolu. Medeni dünya ise Afganistan’daki katliamları görmezlikten geliyor.

ABD’NİN HEDEFİNDEKİ PAKİSTANLI ÇOCUKLAR
Afganistan’da işgal güçlerine karşı süren direnişten en çok etkilenen ülkelerin başında komşu Pakistan geliyor. ABD’nin bu ülkeyi istikrarsızlaştırmak için yönetimleri devirip, kendi kuklalarını getirmesi ülkedeki huzursuzluğu giderek büyütüyor. İslami hayatın ve direnişin yoğun olduğu Pakistan’da ABD uçaklarının bombardımanına maruz kalan Müslümanlar, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Svat Vadisi’nden sürülen hükümet karşıtı Müslümanların çocukları başta olmak üzere çok sayıda çocuk geçici kamplarda tutunmaya çalışırken, ABD’nin insansız uçaklarına hedef oluyor. ABD insansız uçaklarının füzelerinden yaralanan çok sayıda çocuk hastanelerde tedavi altında. Kimisinin kolu, kimisinin ayağı kopmuş.

SOMALİLİ ÇOCUKLAR HER ŞEYDEN MAHRUM
Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Somali’de de huzur yok. İşgal devletlerinin oyuncağı haline gelen bu fakir ülkede, açlık, susuzluk ve yokluk dizboyu. Savaşın sürmesi, en çok da çocuklarla annelerini etkiliyor. Eli silah tutan çocuklar, ABD ve Batı kuklası yönetime karşı mücadele ederken, mülteci kamplarında kalan çocukların yaşamı vahim. Batı dünyası burada da ayrım yapıyor. Hıristiyan kökenlilere sahip çıkarken, Müslüman kökenlileri ise dışlıyor.
Savaş ve yokluğun arasında kalan Somalili çocuklar İslam ülkelerinin yardımına muhtaç...

SAVAŞIN EN BÜYÜK MAĞDURU: AFGAN ÇOCUKLARI
ABD ve Rusların hedefindeki ülke Afganistan. Yıllarca Ruslara karşı savaşıp, yenilmez denilen Rusları yenen bir avuç kahraman Afgan halkı, şimdi de işgalci ABD ve taşeronu NATO’ya karşı mücadelesini sürdürürken, çocuklar da tepelerinden yağan bombaların hedefi haline gelebiliyor. Çok sayıda Afgan çocuk, ABD ve NATO uçaklarının bombardımanından hayatını kaybetti, çoğu da yaralı olarak hastanelerde tedavi görüyor. Afgan çocuklar da bir gün özgürce uçurtma uçurabilecekleri, oyun oynayabilecekleri günleri hasretle bekliyor. Fotoğrafta, evlerinin avlusunda oyun oynarken ABD uçaklarının bombardımanından yaralanan bir Afgan çocuğu...

IRAKLI ÇOCUKLARA OYUN YOK
Yukarıdaki fotoğraf, Irak’ın Bakuba şehri yakınlarında çekildi. Küçük bir çocuğun, oyun oynamak için kapıdan çıkacağı sırada, silahlı işgalci askerle karşılaşma anı. Bir anda olduğu yerde donuklaşan çocuk, ne içeri girebilir ne de dışarı çıkabilir. Öldürücü-soğuk silah Iraklı çocuğu ürkütür. Ve buna benzer birçok sahneyle Irak’ta her yerde, her an karşılaşılabilir. Diğer fotoğraf ise, Bağdat’ın bir semtinde çekildi. Evlerinin kapısının önünde oyun oynayan bir Iraklı çocuk, ABD askerlerinin açtığı ateş yüzünden yaralanarak hastanede tedavi ediliyor.

YOKLUK VE SAVAŞIN SÜRDÜĞÜ SOMALİ
Afrika’nın en yoksul ve talihsiz ülkesi Somali. Bir yandan işgale karşı direniş sürerken, diğer yandan mülteci kamplarındaki zor hayat şartları... Çocuklar çocukluklarını bile yaşayamadan düşmana karşı silahlanıp, büyüklerin yanında direnişe katılıyorlar. Diğer taraftan yoksulluk dizboyu. Bir bardak içecek temiz suya hasret olan bu çocukların, mülteci kamplarında oyun oynamaya sağlık şartları elvermiyor. Açlıktan incelmiş bedenlerini taşımaktan güçsüzler. Somali’de çocuk olmak, yaşamaktan daha zor bir durum.

YURTLARINDAN SÜRÜLMÜŞ PAKİSTANLI ÇOCUKLAR...
Emperyalist ABD’nin, güçlü bir devlet olmasını istemediği en önde gelen ülkelerden biri de kardeş Pakistan. Bu ülkedeki yönetimleri yıkarak, yerine kukla yönetimler kurduran, İslami direnişi yok etmeye çalışan ABD’nin hedefinde yine çocuklar var. İslami direnişin kalesi sayılan Svat Vadisi’ne havadan ve karadan saldırılar düzenleyen kukla Pakistan yönetimi ile ABD, aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu yüzlerce Müslümanı katletti. Yukarıdaki fotoğrafta ABD uçaklarından fırlatılan füzelerden yaralanan bir Pakistanlı çocuk...

BİR GÜN TOPRAKLARIMIZA DÖNECEĞİZ
Terör devleti İsrail’in köylerini işgal ettiği günden beri Gazze şeridindeki Rafah mülteci kampında yaşayan Filistinli çocukların en büyük özlemi, köylerine geri dönüp çocukluklarını yaşayabilmek. İsrail’in Filistin topraklarını işgal ettiği günden beri 5 milyona yakın Filistinli, mülteci durumuna düştü. Yandaki fotoğrafta ise Rafah sınır kapısının açılması için protesto gösterisine katılan Gazzeli çocuklar görülüyor. Aynı gösteriye katılan çocuğun bir elinde Filistin bayrağı, diğer elinde oyuncak silah... Silah, artık onların en büyük oyuncağı haline geldi. Onların dillerinden düşmeyen slogan ise, “Biz bir gün topraklarımıza döneceğiz.”

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #İslâm   #dünyasında   #çocuk   #olmak   
YORUMLAR
  • HUSEYİN SASMAZ   17-08-2009 15:20

    Esselamu Aleyküm Ve Rahmetullahi Ve Berakatüh kardeşlerim Sevgili Müslüman kardeslerim Şu anda butun kafirlerin üzerine,İslam aleminin üzerinde bulunan vehen(korku)olayı kayma,geciş yapmaktadır. Bu gayretle devam eden müslüman kardeşlerime Allah RASİDİ HİLAFET İSLAM DEVLETİNİ bahşedecegini bildiriyor.تَكُونُ النُّبُوَّةُ فِيكُمْ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ تَكُونَ ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ فَتَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ تَكُونَ ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ يَرْفَعَهَا ثُمَّ تَكُونُ مُلْكًا عَاضًّا فَيَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ يَكُونَ ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا ثُمَّ تَكُونُ مُلْكًا جَبْرِيَّةً فَتَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ تَكُونَ ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةً عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ ثُمَّ سَكَتَ "Allah'ın olmasını dilediği kadar aranızda Nübüvvet olacak, sonra kaldırmayı dilediğinde Allah onu kaldıracaktır. Sonra Nübüvvet Minhâcı üzere [Râşidî] Hilâfet olacaktır. Böylece Allah'ın olmasını dilediği kadar olacak, sonra kaldırmayı dilediğinde onu da kaldıracaktır. Sonra Isırıcı Meliklik olacaktır. Böylece Allah'ın olmasını dilediği kadar olacak, sonra kaldırmayı dilediğinde Allah onu da kaldıracaktır. Sonra Zorba Diktatörlük olacaktır. Böylece Allah'ın olmasını dilediği kadar olacak, sonra kaldırmayı dilediğinde onu da kaldıracaktır. Sonra (yeniden) Nübüvvet Minhâcı üzere [Râşidî] Hilâfet olacaktır." Sonra sükut etti.. Allah [Subhânehu ve Te'alâ] mümin kullarına vaat ederek şöyle buyurmuştur: وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِيـنَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُون "Allah, sizlerden îmân edip sâlih amel işleyenleri, kendilerinden öncekileri yeryüzünde Halîfe kıldığı gibi onları da yeryüzünde Halîfe kılacağını, onlar için seçtiği dinlerini (İslam'ı) yeryüzünde hâkim kılacağını, (geçirdikleri) bu korkularını güvene çevireceğini vaat etti. Zira onlar yalnız Bana kulluk ederler ve hiçbir şeyi Bana ortak koşmazlar. Her kim de bundan sonra inkâr ederse işte onlar fâsıkların ta kendileridir."en-Nûr 55)

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN