İslami bağları çözen sistemler silinmeye mahkumdur!

Sakarya'daki 255. eylemde son günlerdeki kutuplaşmanın herkese zarar verdiği hatırlatıldı.

31-07-2010


İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, Bulvar AKM önünde 255. eylemini yaparak adalet ve özgürlük mücadelesine devam etti. Platform adına Vahdet Vakfı Sakarya Çalışma Kolu tarafından yapılan basın açıklamasında son günlerde gerçekleşen linç girişimlerine ilişkin olarak "Ülke insanımızı Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Sağcı-Solcu gibi kutuplaşmalar oluşturarak bir iç kargaşa çıkartmak için yıllardır uğraşan malum bir zihniyet var. Bu zihniyet; bu ülkeye damgasını vurmuş, Türkü-Kürdü, Alevisi-Sünnisiyle insanımızın huzur içinde bir arada yaşamasını temin eden temel dinamiklerine her fırsatta saldırmıştır. Bu dinamiklerin başında örf, adet, gelenek ve kültür gibi değerler ile insanımızı asırlarca bir arada tutan dini bağlar gelmektedir.

“Kürt Açılımı”, “Demokratik Açılım”, “Hoşgörü” gibi sloganlarla yola çıkıp, konuyu referandum gibi bir noktaya kadar getirenlerin bu sosyal dinamikleri mutlaka göz önünde tutmaları gerekmektedir.

Şu hususun altını çizerek belirtelim ki; insanların hak ve özgürlüklerinden yana tavır koymayan, onların dinî değerlerine sahip çıkmayan her şahıs, kurum, kuruluş ve sistem; silinmeye, yok olmaya mahkûmdur." denildi.

Açıklamada Vahdet Vakfı Sakarya Çalışma Kolu tarafından dile getirilen talepler şöyle ifade edildi:

Tüm adaletsizliklerin ve hak ihlallerinin kaynağı olan Cunta Anayasalarının toptan değiştirilmelidir. İnanç, düşünce ve ifade özgürlüğü sağlanmalı, herkese çalışma özgürlüğü verilmeli ve kıyafeti sebebiyle eğitim ve çalışma özgürlüğü engellenmemelidir.

Eğitimde eşitlik sağlanmalıdır. Katsayı adaletsizliği yeni düzenlemelerle tamamen kaldırılmalıdır.

Kur’an kursları ile alakalı 12 yaş sınırı kaldırılmalıdır."

 

Etiketler : #İslami bağları   #çözen   #sistemler   #silinmeye   #mahkumdur!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN