İslami hareket yeryüzünde şuana kadar neden iktidara gelemedi?

*Bolluk ve lüks içinde yaşamak. Biliyorsunuz ki rahata ve lükse kapılmış olanlar, Allah yolunda cihattan ve ahireti hatırlamaktan hoşlanmazlar. Lüks ve rahatlık kişiyi rehavete götürür, rehavet ise helak oluş sebebidir. Müslümanlar yöneten ve yönetilenleri ile lüks ve konfora dalıp hantallaştılar. Dünya hayatı tamamıyla onları meşgul etti.

03-03-2021


İslami hareket uzun bir süredir neden iktidara gelemedi? Bunun önündeki engeller nelerdir? 

 

Şüphesiz beşer hayatındaki her bir şey ve bu kainatın tamamında her bir husus Allâh'ın kaderi ile gerçekleşmektedir. Fakat yüce Allâh'ın kaderi birtakım sünnetler [sünnetullah] aracılığı ile cereyan eder. Şanı yüce Allah kitabında bizlere bu sünnetleri öğretmiştir. Yüce Allah bu sünnetler gereğince yol almamızı istemiştir. Bu kainatta ve beşer hayatında hiçbir şey rastlantı sonucu meydana gelmez/gelmemiştir. Aksine her şey bir düzen içinde sünnetler kanunları çerçevesinde cereyan etmektedir.

 

Bu sünnetler asla şaşmaz, kimseye güzellik olsun diye gerçekleşmez, hiçbir şekilde iltimas yapmaz. Bize düşen görev de bu sünnetlerin gereklerine uygun bir şekilde yol almaktır. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim'de şöyle buyurmaktadır. "Bir kavim kendi nefislerinde olanı değiştirmedikçe Allah onlara ihsan ettiği bir nimeti değiştirici değildir. Şüphesiz ki Allah her şeyi işitendir, en iyi bilendir." [1] İşte bu buyruk, yukarıda söylediklerimizi teşkil etmektedir.
 

Etiketler : #İslami   #hareket   #yeryüzünde   #şuana   #kadar   #neden   #iktidara   #gelemedi?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN