İslami Cihad liderinin zorlu günleri

İsrail askeri yargı sistemine, uzun gözaltı sürelerine ve tutuklulara yönelik muameleye dikkati çekmek için İsrail cezaevinde 65 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutuklu Hıdır Adnan'ın ölümün eşiğinde olduğu bildiriliyor.

20-02-2012


İsrail askeri yargı sistemine, uzun gözaltı sürelerine ve tutuklulara yönelik muameleye dikkati çekmek için İsrail cezaevinde 65 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutuklu Hıdır Adnan'ın ölümün eşiğinde olduğu bildiriliyor.

İnsan Hakları Hekimleri adlı grubun İsrail biriminden yapılan açıklamada, Adnan'ın durumunun çok ağır olduğu belirtildi.

Addameer Mahkum Desteği ve İnsan Hakları Derneği avukatı Sahar Francis de Safad bölgesindeki Ziv hastanesinde Adnan'ı ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, Filistinli mahkumun açlık grevi yapmasına rağmen hastanedeki yatağına zincirlendiğini belirterek, Adnan'ın zihinsel olarak mükemmel, ancak fiziksel olarak çok zayıf olduğunu kaydetti.

Ziv hastanesinden üst düzey bir tıbbi yetkili geçen hafta yaptığı açıklamada, Adnan'ın durumunun istikrarlı olduğunu, ancak açlık grevinin vücuduna verdiği hasarın kalıcı olduğunu söylemişti.

Adnan'ın ailesi ve avukatlarının beklentilerine rağmen, İsrail askeri mahkemesi Adnan'ın tutukluluk süresini 8 Mayıs'a kadar uzatmıştı. Askeri mahkeme, Adnan'ın vücuduna verdiği zarardan sadece kendisinin sorumlu olduğunu ileri sürmüştü.

Bu arada İsrail Yüksek Mahkemesi'nin Adnan'ın şikayetlerini dinlemeye hazır olduğu belirtilmesine rağmen, oturum için herhangi bir tarih belirlenmediği kaydediliyor.

İnsan Hakları İzleme örgütünün bir an önce serbest bırakılması ya da suçunun açıklanması talebine rağmen Adnan'ın niçin tutuklandığına dair çok az şey biliniyor.

Hıdır Adnan'ın karısı Randa Adnan, Perşembe günü İngiliz Independent gazetesine yaptığı açıklamada, "Kocamı tanıyorum. Fikrini değiştirmeyecektir. Ölmesini bekliyorum" demişti.

Batı Şeria'nın Cenin kentinde 17 Aralık 2011'de İsrail güvenlik güçlerince tutuklanan İslami Cihad Örgütünün sözcüsü Adnan hakkında İsrail makamları şimdiye kadar herhangi bir suçlama getirmedi ve kanıt sunmadı.

Adnan, 18 Aralık 2011'den bu yana yemek yemeyi reddediyor.

(Kaynak: Dünya Bülteni) 

Etiketler : #İslami   #Cihad   #liderinin   #zorlu   #günleri   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN